Női kosárlabda NB I

2023.03.28. 10:46

Az elődöntőért játszik a Sopron Basket és a SERCO UNI Győr

Ma 18 órakor a Sopron Basket a Vasas Akadémia, a SERCO UNI Győr pedig a TFSE-MTK ellen kezdi meg szereplését

kisalfold.hu

A győri csapat Beatrice Mompremier (fehér fejpántban) nélkül is sikerrel venné a TFSE-MTK elleni negyeddöntős párharcot.

Fotó: Nagy Gábor

A címvédő és a bajnoki alapszakaszt a múlt hétvégi pécsi veresége ellenére is megnyerő Sopron Basket a rájátszásba a 8. helyen bejutó Vasas ellen kezdi a negyeddöntős párharcot.

Túl azon, hogy van némi "szakmai kötődés" a két együttes között, hiszen a címvédő keretéből korábban az újabb kisebb térdoperáción átesett Határ Bernadett mellett Sitku Zsuzsanna és Varga Alíz s szép és sikeres időszakot töltött a Vasasban, egyértelműen a Sopron a párharc esélyese. A két együttes mindkét alapszakasz-mérkőzésén fölényes soproni siker született, a Novomatic-arénában, még tavaly, október 22-én 78–44-re, a visszavágón a fővárosban pedig az év eleji erőltetett menet közepette, január 21-én 70–49-re győztek Gáspár Dávid tanítványai.

A SERCO UNI Győr ellenfele 9 győzelemmel és 13 vereséggel a hetedik helyen zárta az alapszakaszt.  A két csapat eddig 12 alkalommal találkozott egymással, ebből 11-szer a győriek jöhettek le győztesen a pályáról, az egyetlen vereségüket a 2019/20-as szezonban szenvedték el, akkor 70–62-re kaptak ki idegenben. A legnagyobb különbségű siker 23 pontos, ezt kétszer is elérték a zöld-fehérek, tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során (87–64), illetve idén szintén hazai pályán nyertek ennyivel (97–74). A mostani szezonban idegenben 81–64 lett Törökék javára. Érdekesség, hogy a playoffban ez már a harmadik párharca lesz a TFSE-vel a győri együttesnek, korábban ugyanígy a negyeddöntőben találkozott a két csapat, legutóbb pedig az 5–8. helyért ellenük kezdett az UNI Győr, mely eddig mindkét párharcot 2–0-val abszolválta.

A győriek 19 győzelemmel és 3 vereséggel a második helyen zárták az alapszakaszt. Ezt a pozíciót a hétvégén a Szekszárd otthoni legyőzésével biztosították be. Ezen a meccsen sem állt már rendelkezésre Beatrice Mompremier, aki még a Magyar Kupa elődöntőjében a Sopron ellen sérült meg. A center azóta haza is utazott, már nem tud pályára lépni a szezonban, hiszen vállműtét vár rá.

Cziczás László vezetőedző a Szekszárd elleni teljesítménnyel elégedett volt, ahogyan fogalmazott: „Nagyszerű győzelmet arattunk, igazi csapatmunka volt. Olyan teljesítményt nyújtottunk, melyre lehet építeni a folytatásra. A lényegi rész most következik, Beatrice nélkül ez azért nem lesz egyszerű, de volt egy kis időnk, hogy ennek megfelelően kicsit átalakítsuk a játékunkat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában