A hazai pálya előnye

2023.02.06. 09:37

Férfi kosárlabda NB I/B – Megnyerte a "pisztolypárbajt" a SMAFC

Hullottak a kosarak Sopronban, a pontesőből a SMAFC került ki győztesen.

kisalfold.hu

A fehér mezes soproniak ellenfelük fölé nőttek.

Fotó: Tóth Péter/hunbasket.hu

SMAFC–Tiszaújváros 91–88 (25–21, 24–22, 23–24, 19–21)

Sopron, NB I/B-s férfimérkőzés, Zöld csoport, 100 néző. V.: Horváth A., Csák, Földesi.

SMAFC: CSENDES 19/15, CSÁTALJAY B. 27/9, SOÓS 13/9, SCHÖLL 16. Kovács B. 6. Cs.: Heiszenberger 1, Bakk 3, LAKATOS 6, Bőhm. Edző: Farkas Dávid.

A remek, színvonalas mérkőzés nagyobb részében a SMAFC vezetett, a borsodiak azonban rendre felzárkóztak, sőt, időnként fordítottak is. A hajrában egyenlített is a Tiszaújváros, de büntetőkkel, valamint Soós triplájával egy 6–0-val újra ellépett a soproni gárda, amire csak egy triplával tudtak válaszolni a vendégek.

Farkas Dávid: – Tartottuk magunkat a "hagyományokhoz", hogy ismét nem teljes kerettel tudtunk kiállni, ennek ellenére sikerült izgalmas és úgy gondolom, színvonalas mérkőzést játszani. Szerettünk volna visszavágni az idegenbeli pár pontos vereségért. Tudtuk, hogy a héten két játékost is igazolt ellenfelünk, így nehezebb volt felkészülni belőlük. A Tiszaújváros ebben a felállásban sok csapatnak megnehezíti a dolgát. Nem vagyok a sok pontos mérkőzések híve, de ez színvonalas "pisztolypárbaj" volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában