Tenisz

2023.02.02. 14:42

Davis Kupa Tatabányán - meglepetésre készül a magyar válogatott a franciák ellen - videók, fotók

Nagy Zoltán, a magyar csapat kapitánya úgy vélte, nagy előnyt jelenthet a hazai csapatnak, hogy maga mögött tudhatja a közönséget. A hazai együttesben az Australian Openen a harmadik körben búcsúzó, a világranglistán 71. Fucsovics Márton, valamint Madarász Gergely, Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Valkusz Máté léphet pályára.

kisalfold.hu

Nagy Zoltán szövetségi kapitány (b3), valamint Valkusz Máté, Piros Zsombor, Fucsovics Márton, Marozsán Fábián és Madarász Gergely (b-j) válogatott teniszezők a Magyarország - Franciaország Davis Kupa-selejtezőről tartott tatabányai sajtótájékoztatón.

Sorsolás után

Korábban - Ugo Humbert a franciák ötödik játékosa

Ugo Humbert a francia csapat ötödik tagja a magyarok elleni tenisz Davis Kupa-selejtezőn, melyet pénteken és szombaton játszanak Tatabányán - ismertette Sébastien Grosjean a sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

A francia DK-csapat kapitánya hozzátette, a vadonatúj, hatezer fős létesítményben jók a körülmények, a középgyors pálya nagyon hasonlít az Australian Open pályáihoz. A múlt héten még csak négy játékost neveztek meg a franciák, de Grosjean elmondta, tervezte egy ötödik behívását is. Ehhez azonban látni szerette volna, ki van a legjobb formában az ausztrál nyílt bajnokságon, így esett a választás Humbert-re, aki Melbourne-ben a harmadik fordulóig jutott.

A franciáknál Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Benjamin Bonzi, Nicolas Mahut és Humbert bevethető. Az összecsapás győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben. A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában