Díjazás

2023.01.21. 12:32

Sportcsillagok köszöntése Győrben

Hétfő este fél 6-kor ismét felgördül a függöny, 2022 győri sportcsillagait köszöntik és díjazzák a Széchenyi-egyetem koncerttermében (a zsinagóga épületében).

kisalfold.hu

Immár huszonhetedik alkalommal lépnek a pódiumra a város legkiválóbb sportolói, ezúttal hét győri egyesület kilenc sportolója, hat csapata és három szakvezetője szerepel a díjazottak között. 

A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és Győr önkormányzata közös sportestjén hat kategóriában hirdetnek győzteseket és helyezetteket. 
A hagyományoknak megfelelően előbb a hölgyek, majd a férfiak rangsorával ismerkedhet meg a közönség, őket követik a klasszikus és egyéni sport- ágak csapatai, majd az elmúlt esztendő két fiatal győri felfedezettjét és három legkiválóbb mesterét szólítják a színpadra. 

Érdekesség, hogy a huszonhét év alatt a legtöbbször Csay Renáta és Kammerer Zoltán kajakozók vitték el a pálmát, míg a csapatok versenyében toronymagasan az ETO női kézilabdázói vezetnek. A szakvezetők versenyében Vura József és Ambros Martín személyében két kézilabdaedző, valamint a kenu szakágat képviselő Szabados Krisztián azonos győzelemmel áll az eredményességi lista élén. 

Ezúttal a parasport első helyi világbajnokát, a darts győri nagyasszonyát is köszöntjük, majd búcsúzunk egy legendától és huszonnegyedik alkalommal gazdára talál a civil szervezet kitüntetése, a Győr Sportjáért Életműdíj

– nyilatkozta Pálfalvi Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a gála mentora. 

 

Címkék#Győr#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában