Hatodik helyről indulnak

2023.01.26. 15:34

A Gyirmót FC ledolgozná a hátrányt a szezonban

Szezon előtti sajtótájékoztatót tartott az NB II-es Gyirmót FC Győr. A csapat célja nem változott, s bár nagy a lemaradása, a terv visszajutni az élvonalba.

Szeitz Tibor

Sajtótájékoztató a Gyirmót FC Győrben.

Fotó: Nagy Gábor

A szakmai igazgató, Tamási Zsolt beszámolt a fejleményekről

A várakozástól elmaradva, csupán a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást a jelenleg másodosztályban szereplő Gyirmót FC Győr, melynek szakmai igazgatója, Tamási Zsolt egy kis múltidézéssel nyitotta meg az együttes tegnapi, szezon előtti sajtótájékoztatóját.

Picit szeretnék visszatekinteni a bajnokságot megelőző időszakra 

– kezdte a szakmai igazgató. – A kiesést követően sok távozónk volt, hiszen az összes külföldi játékos más klubhoz igazolt. Az élvonalbeli csaptunk két meghatározó magyar labdarúgója, Varga Barnabás és Széles Imre is másik csapatban folytatta pályafutását. A tudatos csapatépítés jegyében posztra igazoltunk, kilenc új játékos érkezett hozzánk a nyáron, köztük kettő, a szabályok szerint is fiatalnak számító labdarúgó. Ősszel a hazai szereplésünk okozott csalódást, talán ennek tudható be, hogy a hatodik helyen állunk a tabellán. 

Ezzel együtt a céljaink nem változtak. Két évvel ezelőtt már sikerült egy nagyon látványos tavaszt produkálnunk. Persze tudjuk, hogy egy ilyet nem mindig lehet megismételni, de a csapat úgy készült, hogy szeretné most is megmutatni, hogy képes lehet a bravúrra. Télen két új játékost igazoltunk: Madarász Márk hosszabb kitérő után tért vissza, míg Kicsun Jevhenyij a Puskástól érkezik kölcsönbe hozzánk. Egy távozóról tudok beszámolni, közös megegyezéssel szerződést bontottunk Király Patrikkal, aki Dorogra igazol. Mivel két hét még hátra van az átigazolási időszakból kisebb-nagyobb változások még lehetnek a keretben – tette hozzá Tamási Zsolt.

A vezetőedző, Csertői Aurél is bizakodva várja a tavaszt

„Valóban nagy a lemaradásunk, de együtt maradt a keret, sőt tudtunk is igazolni. Szeretnénk az őszi szezonnál jobb, inkább eredményesebb játékot bemutatni, mert volt rá példa, hogy jó játékkal sem tudtunk pontot szerezni. Ehhez persze mindenkinek többet kell hozzátenni, mint amit ősszel mutattunk. Kisebb-nagyobb sérülések ugyan hátráltattak egy-két játékost, de a keret végig tudta csinálni a felkészülést, és úgy gondolom, jó formában, erőben várjuk a szezont. Az időjárás is kegyes volt eddig hozzánk, amit terveztünk azt nagyjából meg is tudtuk valósítani” – fogalmazott a vezetőedző.

„Úgy gondolom, sikerült jól felkészülnünk, s bár tisztában vagyunk azzal, mekkora a lemaradásunk,  egyszer már sikerült hasonlót ledolgoznunk, s a két érkezővel még erősödött is a csapatunk – emelte ki Nagy Patrik a kék-sárgák csapatkapitánya.

Hosszú idő után tértem vissza, de nagyon örülök, hogy így alakult,  egyénileg és csapaszinten is sikeres tavaszban bízom. Szeretnék segíteni, s a csapattal együtt az élvonalba jutni

 – szögezte le Madarász Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában