Soproni érmek Debrecenből

2022.10.12. 10:34

A SFAC atlétái egyéniben egy arany- és egy bronzérmet szereztek a hétvégén

Kovács Tibor

Három korosztályban – U14, U16 és U18-ban – rendeztek összetett magyar bajnokságot Debrecenben, a versenyen a SAFC 18 fiatal atlétájával vett részt. Ami a dobogós helyezéseket illeti, a soproniak egyéniben egy arany- és egy bronzérmet, csapatban pedig egy második helyet szereztek a hétvégén.

Egyéniben Kőhalmi Alíz több próbában 3866 pontot gyűjtve harmadik lett az U18-as korosztályban. Az U14 es fiúk összetett (80 m, ötösugrás, gerelyhajítás, 800 m) versenyében Kovács Boldizsár több mint 300 pont előnnyel aranyérmet szerzett. Ugyanebben  a kategóriában Papp Marcell 12. lett. A SFAC serdülő csapata (Makk Réka, Hámori Borka, Kovács Rebeka, Kovács Lara) több próbában (80m gát, gerelyhajítás, távolugrás, magasugrás) a második helyen végzett. Az U14-es A csapat (Varga Anna, Szupper Luca, Szabó-Kirády Liza, Kiss Ramóna, Udvardy Borostyán) 6., a B csapat (Gréger Noémi, Berta Luca, Kovács Kamilla, Hámori Panka, Ratkovics Zsófia) 8. lett összetettben.

"Büszke vagyok, hogy ennyien rajthoz tudunk állni és egymásért küzdve megmutattuk, hogy ott van a helyünk az élmezőnyben. A közeljövőben már csak egy hosszabb utazás vár ránk Kecskemétre, ahol a középtávfútók korosztályos válogatott összetartását tartják, ahova egyik versenyzőnk, Horváth Bulcsú is meghívást kapott, az idei országos bajnokságon elért második helyezése miatt. A következő pár hónap pedig az alapozási időszak lesz, ami felkészíti a gyerekeket a fedett pályás szezonra, amit már izgatottan várunk" – mondta Nagy Viktória szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában