Elismerések

2022.09.02. 14:41

Az EYOF győri érmeseit köszöntötték: kézilabdás, úszó és atléta a jutalmazottak között - Fotók

Július végén rendezték meg a szlovákiai Besztercebányán a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, melyen több, szép győri érdekeltségű siker született. Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester köszöntötte az eredményes sportolókat.

kisalfold.hu

2022.09.02.Nyári Európai Ifjúsgi Olimpiai Fesztivál gyõri dobogósainak köszöntése.Gyõr.Fótó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: Huszar Gabor

Veretlenül lett aranyérmes a magyar női kézilabda-válogatott, melyben Rédecsi Polett és Varga Dalma szerepelt, emellett másodedzőként a szakmai stáb tagja volt Kun Attila, a győri akadémia igazgatója a másodedzője, masszőrként pedig Borbély Tamara.

Az úszók közül 200 méter pillangón bronzérmet nyert Zámbó Virág, a Győri Úszó SE fiatalja, míg a Győri AC atlétája, Alexovics Dániel 200 méteren negyedik, a svédváltóval második lett. Előbbi edzője Petrov Árpád, utóbbié Farkas Roland.

Őket köszöntötte pénteken a városházán Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester, aki beszédében elmondta: minden eredménynek nagyon örülnek.

"Öt éve Győrben volt ez az olimpiai fesztivál, a mostani érmesek közül többen talán nézőként is jelen voltak, és kaptak ösztönzést arra, hogy még komolyabban sportoljanak, ahogyan biztosan sok gyerek kezdett el annak hatására edzésekre járni. Az ilyen sikerek pedig további lökést adhat minden fiatal sportolónak. Az is megnyugtató, hogy a város legjobb egyesületeiből vannak most is játékosok, sportolók, mert ez is annak bizonyítéka, hogy jó helyen vannak, jó edzőkkel dolgozhatnak. A felkészítőknek is jár tehát az elismerés, és mindenkit biztosíthatok arról, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a sportot" – fogalmazott Radnóti Ákos.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában