Az MKC első felkészülési meccse

2022.07.26. 19:29

Kézilabda – Ötgólos vereség a Debrecentől

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csarnoka adott otthont a Motherson-Mosonmagyaróvár első nyári felkészülési mérkőzésének. Az ellenfél az egy hétig Balatonbogláron edzőtáborozó Debrecen volt, amely ellen jó tempójú, színvonalas tesztmérkőzést játszott az MKC.

kisalfold.hu

DVSC–Motherson-Mosonmagyaróvár 30–25 (16–12)

Balatonboglár, NEKA-csarnok, felkészülési mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Fekete, Tóth D.

DVSC: Gabriel – Töpfner 3/2, Hámori 1, Vámos P. 3, Bordás 1, Jezsikava, Vámos M. 2. Cs.: Torda (kapus), Hornyák D., Costa 4, Petrus 7, Planéta 4, Kácsor 3, Tóvizi, Szabó N. 2. Edző: Szilágyi Zoltán.

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Mihály 1, Lancz, Pásztor 3, Ivancok 4, Kovács P. 4, Hajtai. Cs.: Mistina (kapus), Bardi 4, Starnigg Zs. 2/2, Asanin 2, Tóth N. 1, Albek 1, Faragó 1, Sztankovics 1, Csire. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A mosonmagyaróvári csapatból két Tóth hiányzott, a keresztszalag műtét után rehabilitációs munkát végző Gabi, valamint kisebb sérülés miatt Eszter is.

Az első harminc perc tipikus idény eleji játékot hozott, amelyben látszott, hogy a DVSC-nek két teljes értékű, nagyon erős sora lesz ebben a szezonban. A francia válogatott kapus Catherine Gabriel komoly erősítést jelent, tehát így ezeket összefoglalva feltétlenül dicséret járt Gyurka János csapatának, hogy szoros félidőt tudott produkálni.

Jó játékot, izgalmakat is hozott a második félidő. A találkozó végén a DVSC bebiztosította a győzelmét. Nagyon hasznos találkozót játszott az MKC, mely a játék sok periódusában helyt tudott állni.

Gyurka János: – Azt gondolom, komoly tempójú, rendkívül hasznos felkészülési találkozót tudtunk játszani. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez tulajdonképpen még csak a hetedik labdás edzésünk volt. Ezért érezhető volt, hogy a védekezésünk működött jobban, mert azzal már többet foglalkoztunk. A támadások során még érezhető, hogy az új játékosaink ismerkednek a rendszerekkel, a formációkkal. Nagyon remélem, hogy Lancz Barbora nem szenvedett súlyosabb sérülést, mert az viszont látszik, hogy ezzel a kerettel színesebb, kreatívabb kézilabdát tudunk majd játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában