Vízen

2022.05.23. 08:51

Maratoni kajak-kenu - Címvédések párosban győriekkel - fotók

Mindhárom páros szám címvédést hozott a Győrben rendezett maraton magyar bajnokságon.

kisalfold.hu

A kajakosoknál a tavaly még másik versenyzőtárssal első Őry Zsombor ezúttal a győri Graboplast VSE versenyzőjével, Boros Adriánnal diadalmaskodott, a nőknél pedig ismét a hazai klubot képviselő, hosszú évek óta egy egységet alkotó Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia duó ért be először a célba. 
A férfi kenusok között Kövér Márton és Horváth Márton bizonyította újfent, hogy itthon ők a legjobbak, Csayhoz és Czéllai-Vöröshöz hasonlóan ez a kettős is hatalmas fölénnyel nyert. 

A hétvégi verseny – amelyet a szövetség korábbi alelnökéről, a győri egyesület volt elnökéről, a 2019-ben elhunyt Kadler Gusztávról neveztek el – egyben válogatóként szolgált a július végi, silkeborgi Európa-bajnokságra. 

Eredmények 

Férfiak, K II (30 km): 1. Boros Adrián, Őry Zsombor (Graboplast VSE, Lágymányos) 1:57.49,45 óra; 2. Máthé Krisztián, Aranyosi Gábor (Dunaújváros, Építők) 1:57.57,13. C II (26 km): 1. Kövér Márton, Horváth Márton (Honvéd, UTE) 1:54.38,97 ó; 2. Zsidai Máté, Gilányi Zsolt (KSI) 2:00.29,04; 3. Lasztóczy István Gábor, Repei László Gergő (Borsodi Örökmozgó), lekörözés miatt érvényes időeredmény nélkül. Nők, K II (26 km): 1. Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia (Graboplast VSE) 1:50.35,69 ó; 2. Fekete Dorina, Csépe Panna (FTC, UTE) 1:52.21,70; 3. Bartos Zsófia, Korsós Zsófia (Szekszárd) 1:56.53,10. 

Jó kezdés, visszaesés 

A sík vízi kajakosok és kenusok racicei Világkupáján Takács Kincső (Graboplast VSE) egykori klubtársával, jelenleg azonban a ferencvárosi Balla Virággal az oldalán C II 500 méteren jó rajt után egyre jobban visszaesett, végül kilencedik lett. 

A győriek olimpiai 5. helyezett kenusa C I 200 méteren a B döntőben második lett, ugyanitt Balla hatodik. A vegyes párosok 500 méteres fináléjában pedig Balla Fekete Ádámmal a negyedik, Takács Korisánszky Dáviddal a hetedik helyen ért célba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában