A háttércsapat fejlesztésére fordítanák

2021.09.14. 19:17

Évente 25 millió forint támogatást kap a SMAFC a következő 2 évben

A Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club (SMAFC) is bekerült a kiválasztottak közé, azon kiemelt sportegyesületek táborába, amiket a következő öt évben a kormány is támogat.

kisalfold.hu

Forrás: SMAFC

Fotó: TATUS

A kormány az egyes, sportszakmai szempontból kiemelt, utánpótlás-nevelési, illetve felnőtt korosztályok felkészítését több sportágban egyaránt végző vidéki sportszervezetek szakmai feladatainak ellátását az élsport eredményességének fenntartása és további erősítése, továbbá a szabadidős sportolók sportolási feltételrendszerének elősegítése, valamint integrációs, prevenciós és közösségi kohéziós szempontok érvényesülése érdekében továbbra is kiemelt feladatnak tartja – áll többek között a 1410/2021. (VI. 30.) Kormányhatározatban. Ez az a jogszabály, ami a vidéki sportegyesületek számára nagyobb biztonságot jelent a következő öt évben.

A döntés értelmében ugyanis 2021-2026 között a kiemelt vidéki sportszervezetek évente összesen több milliárd forint nagyságrendű támogatásban részesülnek sportfejlesztési feladataik megvalósítása érdekében.

A program egy komplex sportszakmai szempontrendszer alapján sorolta különböző kategóriákba a vidéki sportszervezeteket, attól függően, hány szakosztállyal és igazolt sportolóval rendelkeznek. Támogatásuk mértékét is ennek alapján határozták meg.

A 161 éves, nagymúltú SMAFC – azaz a Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club – hat szakosztállyal rendelkezik: férfi kosárlabda, tájfutás, karate, lovaglás, sakk és szektorlabda. A kiemelt vidéki sportegyesületek harmadik kategóriájába tartozik. Támogatásának mértékét nem százmilliókba mérik, de nagy segítség, hiszen a biztonságos munka alapjait teremti meg.

- Egyelőre az első két év támogatását határozták meg, a SMAFC ebben a szezonban és a következőben is évi huszonöt millió forint támogatást kap. A második év végén felülvizsgálják a döntést, ellenőrzik például az összeg felhasználását, eredményességét is – mondta el a programról a SMAFC elnöke. Horváth József és az elnökség elsősorban az egyesület munkáját segítő háttércsapat fejlesztésére szeretné fordítani a támogatást, hiszen az ő profizmusukon múlik, hogy a tagok valóban csak a sportra koncentrálhassanak. Ezen kívül a szakosztályokat is fejlesztik, és új szakosztály létrehozását is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában