Labdarúgás

2020.10.10. 11:59

NB III foci – Hatot rúgott otthon a Mosonmagyaróvár, győzött a Sopron és a Lipót – szombati eredmények

Az NB III Nyugati csoportban a szombati fordulóban csak a Mosonmagyaróvár szerepelt hazai pályán a csapataink közül.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

NB III. Nyugati csoport

Nagykanizsa–Ménfőcsanak 5–0

Mosonmagyaróvár–THSE 6–0

ZTE II–Lipót 1–2

Komárom–SC Sopron 1–3

Puskás II–Veszprém 0–0

Fehérvár II–Pápa 2–0

Érd–III. ker. TVE 0–3

BKV Előre–Tatabánya 1–1

Balatonfüred–Nagyatád 6–1

Gárdony–Bicske 2-0

Credobus Mosonmagyaróvár – THSE-Szabadkikötő 6-0 (4-0)

Mosonmagyaróvár, 300 néző Vezette: Kubicsek

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich (Gyergyádesz, 73.) – Bokor (Benkovich, 73.), Bohner, Debreceni, Czingráber, D’Urso, Horváth K. (Balogh F., 58.), Jasarevic (Kozma, 78.), Nagy K. (Nagy L., 68.), Illés, Laki. Vezetőedző: Varga László

Szabadkikötő: Czerula – Vidnyánszky, Végh A., (Papp Á., 79.), Pető B., Juhász D., Petry, Farkas (Németh A., 46.), Varga Ö. (Molnár D., 62.), Falusy (Gál, 46.), Földi, Gere (Gelencsér, 62.). Vezetőedző: Széchenyi Márton

Gólszerző: Illés (9.), Laki (25., 30.), Nagy K. (35., 55.), Debreceni (67. – büntetőből)

A négy meccs óta veretlen Credobus Mosonmagyaróvár a Szabadkikötőt fogadta. A hazai csapatból Szalka eltiltás, Takács Martin és Tóth Martin pedig sérülés miatt hiányzott. A 9. percben Illés 14 méteres életerős lövése Czerula kezéről pattant a hálóba. 1-0. A 25. percben D’Urso hosszú indítására Czerula lépett ki, de óriási luftot rúgott, így Laki 16 méterről az üresen maradt kapuba gurított. 2-0. A 30. percben Illés hosszú indításával Laki tört kapura, aki két védőt és a kapust is kicselezte, majd közelről a hálóba passzolt. 3-0. Öt perccel később Illés kényszerítőzött Lakival, és középre adott, ahol az érkező Nagy Kevin 8 méterről a kapu közepébe lőtt. 4-0. Az 55. percben Nagy Kevin cselezett ki két vendégvédőt, és az ötös sarkáról gyönyörűen kilőtt a hosszú felső sarkot, megszerezve ezzel a találkozó legszebb gólját. 5-0. A 67. percben Czerula buktatta Nagyot a tizenhatoson belül. A tizenegyest Debreceni a bal alsó sarokba gurította. 6-0. A Mosonmagyaróvár látványos játékkal rukkolt elő, és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött a Szabadkikötő ellen. Varga László együttese az elmúlt öt fordulóban a megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtött, így jelenleg a második helyen áll a tabellán.

Varga László: – A héten igyekeztünk javítani a játékunk minőségén, örülök, hogy ez a pályán is megmutatkozott. Fontos volt, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni, így a játékosok pozitív élményeket szereztek. A legutóbbi öt mérkőzésünkből négyet megnyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk, a formánkra tehát nem lehet panasz. A jó szériánkat a Lipót ellen is szeretnénk folytatni.

Széchenyi Márton: – Voltak hiányzóink, de nem szeretném erre fogni a vereséget. A hazai csapat más sebességi fokozatban játszott, mint mi, így ilyen arányban is megérdemelten győzött.

 

Korábban

Credobus Mosonmagyaróvár–THSE-Szabadkikötő

Mosonmagyaróvár, 15.00. V.: Kubicsek.

„Az utóbbi időben jól szereplünk, többnyire jól is játszunk, ezt a sorozatot szeretnénk folytatni a THSE ellen is. Hazai pályán mindenképpen győzelemre játszunk. A vendégcsapat helyezésétől függetlenül megfelelő hozzáállással várjuk a mérkőzést, a fiúk egész héten becsületesen dolgoztak, remélem, ennek szombaton meglesz az eredménye. A sérültek mellett Szalka sárga lapjai miatt hiányzik” – mondta Varga László vezetőedző.

Nagykanizsa–Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak

Nagykanizsa, 15.00. V.: Erdélyi.

A csanakiak egy szép sikerrel megkezdhetnék a felzárkózást a középmezőnyhöz.

„A fiúkkal azt beszéltük, jó lenne végre már egy idegenbeli bravúr, s remélem, sikerül is legyőznünk a Nagykanizsát, de legalább egy ponttal szeretnénk a hosszú útról hazatérni. Tudjuk, milyen játékra számíthatunk ellenfelünktől, így azt is, hogy nem vár ránk egyszerű mérkőzés. Bella Ervin továbbra is sérült, más mindenki hadra fogható” – emelte ki Rozmán László szakmai igazgató.

ZTE II–Lipót Pékség

Zalaegerszeg, 15.00. V.: Szalai L.

Nehéz helyzetben várja a mérkőzést a Lipót.

„Nagy a baj, a csapatunk helyzete rosszabbodott a hiányzók tekintetében – mondja Varga Péter vezetőedző. – Eddig hat sérültünk volt, most rajtuk kívül az öt sárga lapos Zámbó Bencére sem számíthatok. Ráadásul valamennyi sérülés hosszú távú gyógyulást igényel: törésekről, szakadásokról van szó, Bieder Gábort pedig gerincsérvvel műtik. Egerszegre tizenkét mezőnyjátékossal és két kapussal utazunk, a legnagyobb vágyunk így az, hogy többen ne sérüljenek meg a csapatból.”

Komárom–SC Sopron

Komárom, 15.00. V.: Jakab.

A soproniak zsinórban hatszor győztek.

„Nyilván szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, de a helyén kell kezelni ezeket a győzelmeket, s ha továbbra is alázatos, fegyelmezett futballt játszunk, akkor lehetünk a végén is sikeresek. Ellenfelünkről tudjuk, hogy erős együttes, de tisztában vagyunk a gyenge pontjaival is, s ezeket megpróbáljuk kihasználni” – szögezte le a vezetőedző Weitner Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában