Helyi sport

2017.10.01. 19:14

NB II foci - Győzelemmel debütált Szentes Lázár az ETO-nál

A győriek 1-0-ra győztek a Nyíregyháza otthonában. Nyert a Gyirmót is Szegeden.

kisalfold.hu

Nyíregyháza Spartacus–WKW-ETO FC Győr 0–1 (0–1)

Nyíregyháza, 1943 néző. V.: Gyarmati T.


Nyíregyháza:  Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Holdampf, Csilus T. – Sinanovic (Kártik, 72.), Pekár, Rezes (Bajzát, 67.) – Gajdos (Papp M., 77.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.


ETO:  Gyurákovics  – Vadász V.  (Kovács K., 25.), Nagy Á., Debreceni A., Völgyi – Bagi I. – Szatmári L., Beliczky, Szimcso, Magasföldi (Tajthy, 89.) – Zamostny (Kabát, 67.). Vezetőedző: Szentes Lázár.


Gsz.: Zamostny (45., 11-esből).


45. p: Magasföldi végzett el szabadrúgást, s gyorsan Szimcsóhoz passzolt, ő visszagurított Zamostny elé, akinek lövése a menteni igyekvő Hinora kezén landolt a gólvonal előtt. A büntetőt Zamostny végezte el, s laposan a bal sarokba  lőtte a labdát. 0–1.

Győztes meccsen tért vissza 25 év után Szentes Lázár az ETO kispadjára. A győzelem értékét növeli, hogy idegenben az élvonalról álmodozó Nyíregyháza ellen érte el a győri együttes, amelyik az első félidőben jól futballozott, a másodikban pedig olykor hősiesen védekezett.

Az ETO játékosai sokat futva nagy akarással futballoztak a hajrában, s a csapat egyik legjobbja a 18 éves Gyurákovics Erik volt.


Lucsánszky Tamás: – Az első negyedórában az ETO ránk erőltette az akaratát, aztán meddő mezőnyfölényben futballoztunk, de nem volt gördülékeny a játékunk, mert kevés az önbizalmunk.


[namelink name="Szentes Lázár"]: – Jobban kezdtük a mérkőzést, mint a Nyíregyháza, helyzeteink is voltak, domináltunk. Aztán voltak olyan időszakok, amikor beszorultunk, mégis megszereztük a vezetést. Szünet után már nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna, a hazai csapat nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de meg tudtuk tartani az előnyünket.


Gyirmót FC Győr–Szeged 2011 Grosics Akadémia 1–0 (0–0)

Gyirmót, 514 néző. V.: Pillók.


Gyirmót: Sebők – Achim, Lengyel, Lázár, Présinger – Kiss M., Szőcs (Paku, 74.) – Kőris (Szegi, szünetben), Nagy P., Szalánszki – Jano (Simon A., a szünetben). Vezetőedző: Molnár László.


Szeged: Szántai – Coroian, Papp F., Farkas M., Zabari – Horváth A., Achim Á. (Beke, 79.), Germán T., Pászka (Nicorec, 81.), Molnár J. (Balogh G., 71.) – Zádori. Vezetőedző: Supka Attila.


Gsz.: Nagy P. (76.).


A Gyirmót ragadta magához a kezdeményezést, több lendületes támadást is vezetett, de a csatárok helyzetkihasználása nem érett góllá. Az első igazán kecsegtető lehetőség azonban fél óra elteltével a vendégek előtt adódott, amikor a 18 méterről elvégzett szabadrúgásnál a rutinos Germán Tamás bal felső sarokba tartó lövésénél Sebők Zsoltnak kellett bravúrt bemutatnia. A szünetben cserékkel próbált frissíteni a hazai gárda, ez lendületesebb játékot eredményezett, de továbbra is sok volt a hiba. Egy óra elteltével egy remek kontra végén Présinger Ádám lőtt nagy helyzetből jobb lábbal kapura, de Szántai is jó reflexszel mentett szögletre. Az utolsó negyedóra hazai örömmel indult, ugyanis egy remek kontrán belül Simon András tálalt mesterien Nagy Patrik elé, aki 12 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0.

Bár a hazaiak elmaradtak a remélt jó játéktól, de értékes győzelmet szereztek.


Molnár László: – Az első játékrészben nem játszottak jól a fiúk, a pszichés nyomás miatt görcsös volt a csapat futballja. A szünetbeli fejmosást követően a cserékkel sikerült lendületet vinni játékunkba és megérdemelt lett a győzelmünk.


Supka Attila: – Amit felépítettünk a Gyirmót játékának ellenszereként, az az utolsó negyedóráig működött. A győztes gól előtti támadásnál érzésem szerint kezezés történt. Hétről hétre küzdünk, jól játszunk, de mennek el a megszerezhető pontok.


Soroksár–Soproni VSE 1–0 (1–0)

Dabas, 200 néző. V.: Kovács G.


Soroksár:  Kovács D. – Gárdos (Fülöp N., a szünetben), Gyömbér, Gyepes, Valencsik – Tamási Zs. (Csillag, 69.)


– Albert Á., Huszák, Frőhlich (Pál A., 77.), Gera D.  – Lakatos I. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

SVSE:  Heinrich – Batizi-Pócsi, Sifter, Szabó L., Fazakas – Gyürki, Harangozó – Garda (Kovács D., 69.), Kulcsár K., Szőke D. (Krizsonits,  51.) – Horváth P.  (Winkler, 81.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.


Gsz.: Gyömbér (16.).

16. p: Huszák végzett el szögletet, s a beívelése után a vendégek kapujától 20 méterre helyezkedő Gyömbér gyönyörű mozdulattal kapásból kapura zúdította a labdát, amely az egyik soproni játékost is érintve vágódott az SVSE kapujába. 1–0.

A korai hazai gól tulajdonképpen megadta a találkozó alaphangját. S bár némi mezőnyfölénybe került a vendég-

együttes, de valamirevaló helyzetet képtelen volt kialakítani az SVSE. Akik látták a mérkőzést, állítják, ha az ezúttal rossz napot kifogó Soroksár úgy futballozott volna, mint tette a Szeged ellen, nem úszta volna meg egy kapott góllal a Sopron.


Lipcsei Péter: – Nem játszottunk jól, de a lényeg, hogy ezer sebből vérző csapatunk megnyerte a mérkőzést, ráadásul mindezt kapott gól nélkül tette.


Németh Szabolcs: – Úgy érzem, küzdelmes, kiegyenlített találkozót vívtunk a Soroksárral. Tipikus ikszes meccs volt, melyet végül egy szerencsésen megpattanó lövés döntött el.


Dorogi FC–Credobus-Mosonmagyaróvár 0–0

Dorog, 1000 néző. V.: Nagy R.


Dorog: Zima – Szalai, Berkó, Bora, Németh Á. – Tomás – Faragó (Sitku, 72.), Mészáros, Kamarás, Szedlár (Göblyös, 86.) – Vígh (Simon, 60.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.


Mosonmagyaróvár: Tarczy – Vágó (Juhász, 83.), Szépe, Szpirulisz – Bohner, Zsirai, Kovács, Darázs (Tóth L., 44.), Katona – Laki (Kapacina, 78.), Lőrinczy. Vezetőedző: Várhidi Péter.


9. p: Lőrinczy 17 méteres szabadrúgását védte bravúrral Zima.

27. p: Hazai bal oldali akciót követően a beívelt labdát Vígh fejelte a felső lécre.

40. p: Lőrinczy lépett ki a dorogi védők gyűrűjéből, de lövését Zima védte.

43. p: Egy hazai jobb oldali szöglet után Boda fejesét védte óriási bravúrral Tarczy.

50. p: Tóth L. lövését védte magabiztosan a hazaiak kapusa.

58. p: Lőrinczy lövése suhant el a jobb kapufa tövénél.

63. p: A hazaiak részéről Németh Á. emelt a kapu fölé.

82. p: Szedlár lövését védte magabiztosan Tarczy.

84. p: Lőrinczy a védők szorításából lőtt, de Zima ezt is védte.

92. p: Dorogi szögletet követően a kapuba találtak a hazaiak, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mivel Tarczyt és Szépét is szabálytalanul akadályozták.

A Dorog a kiesőzóna elől menekülő Mosonmagyaróvár ellen folytathatta volna remek szereplését, de még csak gólt sem sikerült lőnie.


Schindler Szabolcs: – Küzdelmes mérkőzés volt, több helyzetet is kihagytunk a nagyon jól védekező Mosonmagyaróvár ellen. A kilencvenkettedik percben a meg nem adott gólról nem kívánok nyilatkozni, vissza kell nézni a szituációt.


Várhidi Péter: – Küzdelmes meccs volt, de egyik csapat sem érdemelt győzelmet, a legnagyobb helyzet nálunk volt, amit Lőrinczy hibázott el.


Merkantil Bank Liga NB II, 11. forduló: 


Nyíregyháza Spartacus-ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Békéscsaba 1912 Előre-Ceglédi VSE 6-2 (4-0)

Gyirmót FC-Szeged 2011 1-0 (0-0) 

NB II foci - Gyirmót FC-Szeged 2011 1-0. Fotók: Mészáros Mátyás



Korábban:

Budaörs-ZTE FC 1-2 (0-1)

Budafoki MTE-Kisvárda 0-3 (0-0)

Vác FC-FC Csákvár 5-1 (2-1)

Kazincbarcika SC-MTK Budapest 0-1 (0-0)

Soroksár SC-Soproni VSE 1-0 (1-0)

Dorogi FC-Mosonmagyaróvár 0-0 

Szolnoki MÁV FC-BFC Siófok 1-0 (1-0) 


Az élcsoport:

1. MTK Budapest 28 pont,

2. Kisvárda 26,

3. Kazincbarcika 23 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában