Helyi sport

2016.04.26. 10:42

NB II foci Gyirmót: hat gólnak három a fele

Hétvégén kiütéses, hatgólos győzelmet aratott az NB II-es éllovas Gyirmót. A hatból három találatot Máté János lőtt.

Szeitz Tibor

Az első félidőben még „csak" kétgólos volt a különbség, a szünet után azonban belehúzott a Gyirmót, amely a szombati bajnokin végül 6–0-ra győzte le Vácot.


A kék-sárgákhoz télen érkezett Máté János három góllal járult hozzá a magabiztos győzelemhez.


„Egy csatár mindig arra törekszik, hogy a lehető legtöbb gólt rúgja. Örülök, hogy most így alakult, s kijött a lépés, de ki kell emelnem a társaimat, az egész csapatot, amelynek erősségét nemcsak a szerzett találatok, hanem az is mutatja, hogy ezúttal sem kaptunk gólt" – kezdte a 25 éves támadó, aki a szintén feljutásért küzdő rivális Mezőkövesdtől érkezett Gyirmótra. Máté az elmúlt őszi szezonban 12 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és ezeken kilencszer volt eredményes. Gyirmóton most négy találatnál jár.


 „A Vác elleni első gólomnál nem volt nehéz dolgom, Vass Patrik nagyszerűen kanyarította elém a labdát, amit már csak a hálóba kellett továbbítanom. A második gólt büntetőből szereztem, s bár az utolsó pillanatban megcsúsztam, ez szerencsére már nem befolyásolta a lövést. A harmadik találat volt talán a legszebb a három közül, Tóth Norbi átadása után a labdát a levegőből sikerült a léc alá lőnöm."


A támadó elárulta, hiába kerülnek egyre közelebb a feljutáshoz, az öltözőben még nem téma az NB I.

„Nagyon örültünk az újabb győzelemnek, de majd csak akkor nyugodhatunk meg, ha meghúzták azt a bizonyos vonalat. Persze utána is szeretnénk jól szerepelni.  Készülünk a következő fordulóra, Balmazújvárosban nem lesz könnyű dolgunk. Feczkó Tamás edző jól összerakta a csapatot, amely jó sorozatot produkál tavasszal. Nagyon jól érzem magam Gyirmóton, nem bántam meg, hogy az egyesülethez igazoltam. Jó a társaság, a hangulat, s a sikerek még jobban összekovácsolják a társaságot. A klubnál minden feltétel adott az élvonalhoz. Szeretnék én is részese lenni a feljutásnak, a csapattal együtt sporttörténelmet írni Gyirmóton."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában