Helyi sport

2016.04.08. 11:26

NB II foci - Fontos meccsen nyert a Gyirmót a Mezőkövesd ellen

A másodosztály két jó passzban lévő csapata találkozott vasárnap Gyirmóton. A 22. forduló rangadóját 2-1-re a Gyirmót nyerte.

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd 2-1 (1-1)


20. p:  Völgyi mintegy 40 méterről, a bal oldalról élesen lőtt a kapu elé, a labda pedig a támadók és a védők között a bal alsó sarokba vágódott. 1–0.


36. p: Szatmári tálalt mintaszerűen a védők között kilépő Molnár G. elé, aki középről, 13 méterről, ballal a kivetődő Sebők lábai között a kapu közepébe lőtt. 1–1.


77. p: Bori ívelt kitűnően középre a jobb oldalról, a rövid saroknál lendületből érkező Simon András pedig a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 2–1.


87. p: Nagy S. lépett oda rossz ütemben a kaputól már távolodó Sósnak. A megítélt büntetőből az egykori győri Nicorec a felső lécre lőtt.


Nagy várakozás előzte meg az élvonalba vágyó csapatok találkozóját, amelyen a tavasszal még veretlen éllovas, a forduló előtt a dobogó második helyén álló – a győriek számára jól ismert Pintér Attila által irányított –, öt forduló óta pontot sem vesztő Mezőkövesdet látta vendégül.


Negyedórát kellett várni az első gólhelyzetre, de Simon András a jobb felső sarok fölé lőtt. Öt perc elteltével azonban már gólnak örülhetett a hazai publikum, vezetéshez jutott a Gyirmót. Félórai játék után egy látványos Simon András–Kiss Máté összjátékot követően utóbbi növelhette volna csapata előnyét, de centiméterekkel a kapufa mellé lőtt. Tíz perccel a szünet előtt egy kitűnő támadás eredményeként egyenlített a Mezőkövesd.

A második játékrészben is óriási taktikai csata folyt a pályán, de ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Negyedórával a vége előtt aztán ismét előnyhöz jutott a Gyirmót, amely a második játékrészben mezőnyfölényben futballozott. A zárópercekben azonban csaknem odalett a győzelem: Nicorec nem tudta értékesíteni a büntetőt.


Az éllovas Gyirmót győzelmével nagy lépést tett az élvonal felé.


[namelink name="Bene Ferenc"]: – Nagyon szervezett és tudatos játékot nyújtottak játékosaim, többen rendkívüli teljesítményt produkáltak a mai meccsen. Ennek eredménye, hogy győzni tudtunk egy kitűnő ellenféllel szemben.


[namelink name="Pintér Attila"]: – Vissza kell néznem a mérkőzés felvételét, hogy objektív véleményt tudjak mondani, de az biztos, hogy elkerülhető gólokat kaptunk. A játék alapján kijelenthetem, hogy a szerencsésebb csapat győzött.

Lapincs Attila


Korábban - Igazi rangadót láthattak vasárnap az Alcufer Stadionba kilátogató nézők. Az mérkőzés elején mindkét csapat próbálkozott helyzeteket kialakítani, de az utolsó passzokba rendre bele tudtak lépni a védők - írja a gyirmotfc.hu.


A Gyirmót játszott  agresszívebben, aminek meg is lett az eredménye: látványos találattal sikerült vezetést szerezniük. A találat után is folytatódott ami előtte, a közönségszórakoztató játék. Majd az első 45 perc vége felé sikerült egyenlítenie a kövesdieknek.


A második félidőben a vendégekre sikerült saját akaratukat ráerőltetni, a Gyirmót birtokolta a labdát, s játszott gólra törően, majd egy látványos támadás sikerült ismét előnybe került. Ezután mindent egy lapra feltéve támadott a rivális, de a Gyirmót védelme jól állt a lábán, az ellenfél még 11-esből sem tudtak egyenlíteni.


Így a bajnoki táblázaton a csapat előnye jelenleg 11 pont a ZTE és 12 pont a Mezőkövesd Zsóry FC előtt.


 

Előzetes


Nagyszerű tavaszt produkált az NB II-ben a Pintér Attila vezette Mezőkövesd Zsóry. Az ETO-val 2013-ban bajnokságot és Szuperkupát nyert, majd később szövetségi kapitányként dolgozott szakembert télen szerződtette a Borsod megyei együttes. Az irányításával hat meccsből ötöt megnyert az élvonalba visszaigyekvő csapat, így a második helyre tornászta föl magát a tabellán.


Ennélfogva nem vitás, a másodosztály két jó passzban lévő csapata találkozik vasárnap Gyirmóton, s a 22. forduló rangadóját láthatják majd a mérkőzésre kilátogatók.

Pintér Attilának Mezőkövesd után a kék-sárga környezet nem lesz idegen Gyirmóton. Fotó: boon.hu


„El kell ismerni, az NB II-es mezőny sokat megélt és legtapasztaltabb játékosaival kerülünk szembe – mondta megkeresésünkre Pintér Attila. – Egy nemzetközi szintű kapus és egy korábbi NB I-es gólkirály is tagja a Gyirmót keretének. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel utazunk Gyirmótra, s úgy készülünk, mint bármelyik más csapat ellen. Mint minden meccs előtt, úgy most is alaposan feltérképeztük ellenfelünket, kielemeztük a Gyirmót erősségét, s persze felhívom játékosaim figyelmét a sebezhető pontokra is."


Arra a kérdésre, vajon mely csapatrészekben talált hibát, nem kívánt válaszolni a Mezőkövesd mestere, ám azt elmondta a Gyirmótnak, Sebők Zsolton és Simon Attilán kívül olyan játékosai vannak, akik korábban az élvonalban is meghatározó labdarúgók voltak. Szólt Balogh Béláról, Bori Gáborról, Völgyi Dánielről, Simon Andrásról, Horváth Adriánról, Kiss Máté és Vass Patrik erényeiről is, de Beliczky Gergőről sem feledkezett meg.

„Fontos meccs vár ránk – folytatta Pintér Attila.

Ősszel Mezőkövesden 2-1-re győzött a fehér mezes Gyirmót

– Mert ha nyerünk, akkor a gyirmóti meccset követően még minden megtörténhet, hiszen nyolc forduló hátra lesz a bajnokságból. Persze nem szaladunk előre, hiszen alapvető filozófiám, hogy mindig csak a következő meccsre hangolom a csapatot. Apróbb gondjaink persze vannak, így majd csak a találkozó előtti órákban dől el, hogy kik azok, akikre számíthatok. Mindenesetre a bizalmat kapó játékosoktól azt várom, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból."


Arra a kérdésre, hogy járt-e már a remek gyirmóti stadionban, a következőket mondta a Mezőkövesd vezetőedzője:


„Meccsen nem jártam. Hála istennek egyre több korszerű létesítmény épül, hiszen mindegyik a magyar labdarúgás felemelkedését szolgálja, azt, hogy a nézők minél szebb, praktikusabb környezetben szurkolhassanak a kedvenceiknek."



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában