Helyi sport

2016.04.16. 21:19

NB II foci - Dunaújváros-Gyirmót 0-2

A Gyirmót idegenben ért el kettő nullás győzelmet a Dunaújváros ellen.

kisalfold.hu

DUNAÚJVÁROS - GYIRMÓT FC GYŐR 0-2 (0-2)


2016.04.16. 19.00-óra, Dunaújváros, Eszperantó úti stadion, 300 néző


Merkantil Bank Liga, 23. forduló


Jv: Kiss Norbert - Kis Zoltán, Szvetnyik Bence - Zierkelbach Péter


DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. - Lorentz M., Koval V., Hajdók G., Tamaskó G. - Vadja D.,  Abért B. Zs., Krecsó B., Szellák S., Keglovics B. - Tóth T.


ASSZISZTENS EDZŐ: Lőrincz Emil


GYIRMÓT FC GYŐR: Rusák E. - Bori G., Balogh B., Szekeres A., Völgyi D. - Horváth A., Kiss M. - Vass P., Beliczky G., Simon Attila - Máté J.


VEZETŐEDZŐ: Bene Ferenc


CSERÉK: 77.p. Szellák S. - Polácsek P., 86.p. Abért B. Zs. - Kozma M., 89.p. Lorentz M. - Rosta L. ill. 60.p. Balogh B. - Nagy S., 66.p. Beliczky G. - Paku R., 78.p. Simon Attila - Tóth N.


GÓLSZERZŐK: 12.p. Máté J. (1-0), 20.p. Lorentz M. (öngól) (2-0)


12. p:  Bori adott kitűnő labdát a jobbösszekötő helyén kilépő Máté elé, aki 12 méterről a kimozduló Dániel mellett jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1.

19. p: Bori jobb oldali beadását követően a menteni szándékozó Lorentzról a hazai kapu jobb oldalába pattant a labda. Öngól. 0–2

A többgólos győzelem reményében utazott az éllovas a kiesés ellen küzdő – s a közelmúltban profi státuszú játékosaitól megváló – Dunaújváros otthonába, ahol a papírformának megfelelően az első percekben magához ragadta a játék irányítását, s már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. Sőt, néhány perc múlva növelte is előnyét  a  Gyirmót. Ekkor úgy tűnt, a bajnokesélyes gálaelőadást tartva gyűjti be a bajnoki pontokat, ám érthetetlen módon a szünet után kevés elképzeléssel párosuló, visszafogott, enervált játékot nyújtottak a labdarúgói. A vendégek a gyengébb

játékerőt képviselő hazaiakkal szemben azért így is végig kontrollálni tudták a mérkőzést, melynek köszönhetően győzelmük nem forgott veszélyben.


Jók: Dániel, Tóth T., ill. Bori, Szekeres A., Kiss M., Horváth A.


Lőrincz Emil: – Játékosaink nagyon tisztelték az ellenfelet, s ez meglátszott a produkción. Megérdemelten győzött a Gyirmót. Az első félidőben egyéni hibák miatt kapott gólok mellett rosszul védekeztünk. Szünet után rendeztük sorainkat, talán méltó ellenfelei is voltunk a listavezetőnek s a végén gólszerzési lehetőségünk is volt.


Bene Ferenc: – Az első félórában tetszetősen, korszerűen futballozott a csapatunk, ekkor több gólt is szerezhettünk volna. A szünet után nem tudták azt az intenzitást folytatni játékosaink, amit korábban nyújtottak, de a találkozót végig irányítva megérdemelt győzelmet arattunk.

Lapincs Attila


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában