Helyi sport

2016.04.12. 09:12

NB II foci - Csúcsformában Simon András gyirmóti támadó

Fontos győzelmet aratott vasárnap az élvonalba igyekvő Gyirmót FC Győr. A listavezető 2-1-re győzte le a forduló előtt második Mezőkövesdet. Simon András ezúttal is remekül játszott, s gólt is szerzett.

Szeitz Tibor

– Bár azt már a mérkőzés előtt is tudni lehetett, hogy nem dől el a feljutás, nagy lépést tettek feléje. Mekkora lendületet adhat ez a győzelem? – kérdeztük Simon Andrástól, aki a gyirmótiak második találatát szerezte a Mezőkövesd elleni rangadón.


– Tisztában voltunk azzal, hogy bármi lesz az eredmény, a forduló után is elsők maradunk, de ettől függetlenül rendkívül fontos meccs volt, s ennek tudatában nagyon készültünk rá. Nehéz mérkőzés volt, s örülök, hogy nyertünk, ami valóban nagy lépést jelent a feljutás felé, de nem szabad elbizakodottá válnunk. Ahogy eddig is tettük, mindig csak a következő fordulóra kell koncentrálnunk.


– Térjünk azért vissza a vasárnapi rangadóra. A mérkőzés felvételét megnézve  úgy fest, nem volt lesen, s szabályos lett volna a gól akkor is, ha beleér Völgyi lövésébe.


– Bevallom, még nem néztem vissza a mérkőzést, de nem számít, hogy én vagy más talál a kapuba, lesen voltam vagy sem. A lényeg, hogy gól lett az akcióból. Nagyon örültem Dani találatának.


 – Amit először nem akart megadni a partjelző, ám a játékvezető felülbírálta a rossz döntést.


– Valóban, s ilyen még nem fordult elő velem a pályafutásom alatt. Már-már elkönyveltem magamban, hogy nem adják meg a gólt, így aztán még nagyobb lett részemről az öröm.


– A szünet után irányították a meccset és sikerült újra megszerezni a vezetést. A gólnál nemcsak a befejezésnek, az előkészítésnek is részese volt.


– Kicsit hosszan vettem át a labdát, így meg kellett küzdenem érte. Aztán sikerült továbbítanom, s Bori Gábor, már nem először, nagyszerűen kanyarított középre. Innen már nem volt nehéz dolgom, csak a kapuba kellett fejelnem.


– Három perccel a rendes játékidő vége előtt azonban büntetőhöz jutott a Mezőkövesd. Kiegyenlíthetett volna a vendégcsapat. Mit gondolt ekkor?


– Őszinte leszek, megfordult a fejemben, hogy nem sikerül nyernünk. Persze azért bíztam a kapusunkban, Sebők Zsoltban és a szerencsében. Nagy megkönnyebbülés volt, amikor kimaradt a tizenegyes.


– Már a felkészülési találkozókon is nagyszerűen futballozott. Tavasszal pedig öt találatnál jár, s az egész szezonban remekül játszik. Minek köszönhető a jó forma?


– Eléggé összetett dolog ez. Szerencsére elkerültek a komolyabb sérülések, szinte végig játszottam az őszi szezont. Nyilván van bennem egyfajta bizonyítási vágy is és persze szeretnék újra az élvonalban futballozni. Erre most nagy az esély, de nem szabad elhinnünk, hogy már feljutottunk. Még sokat kell tennünk ezért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában