Helyi sport

2015.08.28. 09:55

Triatlon - Korosztálya legjobbja lett a soproni tanár

A Budapesten rendezett Ironman 70.3 versenyen a soproni Koronika Judit nagyszerű teljesítményt ért el, ugyanis korosztályában (30–34 évesek) első, az amatőrök között abszolútban pedig harmadik lett, s ha a profikat is beleszámoljuk, akkor is a 12. legjobb idő lett az övé. Nem mellékesen ezzel a helyezéssel kvalifikálta magát a jövő szeptemberi, ausztráliai világbajnokságra.

kisalfold.hu

A verseny távja 1900 m úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból állt. Ezt 4 óra 45 perc alatt teljesítette – öt percet vett igénybe a számok közötti váltás, öltözködés – a civilben a soproni Berzsenyi-gimnáziumban földrajzot és testnevelést oktató pedagógus. Ez az eredmény jó huszonöt perccel jobb, mint a tavalyi, ami akkor a korosztályában a 8. helyhez volt elegendő.

„Sajnos egy éve térdsérüléssel bajlódtam szinte egész nyáron, így nem tudtam úgy teljesíteni. Idén viszont nem hátráltatott semmilyen probléma, végig jól ment a versenyzés" – kezdte Koronika Judit, aki húsz éve triatlonozik. Sopronban kezdte, majd főiskolás éveiben az ELTE csapatát erősítette, s most ismét szülővárosában edz. Sokszor egyedül tréningezik, időnként csatlakozik hozzá néhány barát, de előfordul, hogy a tanítványaival készül.

Koronika Judit idén két óra negyven perc alatt tudta le a kerékpáros távot. Az úszás 29, a futás 1 óra 31 percig tartott.

Koronika Judit idén két óra negyven perc alatt tudta le a kerékpáros távot. Az úszás 29, a futás 1 óra 31 percig tartott.

„Igyekszem mindennap csinálni valamit. Átlagosan három-
három úszó- és futó-, valamint két kerékpáredzésem van egy héten, de ha besokallok vagy a szervezetem jelez, azért pihenő-
napokat is beiktatok. Abbahagyni viszont nem szeretném a sportolást, két évtized után nem is tudnám" – folytatta a soproni pedagógus, aki ősszel leginkább futóversenyeken indul, majd egy kis pihenőt követően a decemberi, januári időszakban megkezdi a felkészülést a jövő évi triatlonversenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában