Helyi sport

2014.06.17. 13:00

Schumacher felesége hangjára reagál leginkább

Csodáról, reményről és jó hírekről írt a nemzetközi sajtó kedden.

kisalfold.hu

 
    
Németország: 
 
  
bild.de:  "Forma-1-es legendánk, Michael Schumacher hétfő óta nincs már  kómában! Schumi rehabilitációja lakóhelyétől 40 kilométerre,  Lausanne-ban folytatódik. Schumi beszélni még nem tud, de a hangokra  reagál és a szemével kommunikál. Feleségének, Corinnának a hangjára  sokkal erőteljesebben reagál, mint másokéra."  
   
Frankfurter Allgemeine Zeitung:  "Vége a kómának: Michael Schumacher elhagyta a grenoble-i kórházat,  ezzel jelentős lépést tett a felépülés irányába."   
   
Olaszország: 
   
Gazzetta dello Sport:  "Jó hírek: Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i  kórházat."  

La Repubblica:  "Schumi - visszatért a remény. A lausanne-i klinikán kezdődik majd a  rehabilitáció, családja is végig vele lesz egy olyan elkülönített  területen, amelynek célja a privát szféra védelme."   

La Stampa:  "Öt televíziós közvetítőkocsi, kéttucat kíváncsiskodó, de egyetlen  rajongó sem. A lausanne-i kórház előtt Michael Schumacher ottléte  során is minden a napi rutin szerint zajlik."  
   
Corriere della Sera:  "Schumacher kinyitotta a szemét. Közel hat hónap, 169 nap után  felébredt a kómából. Rendkívül sok idő, amit a hétszeres Forma-1-es  világbajnok a grenoble-i kórház intenzív osztályán eltöltött."  
Anglia: 
   
The Times:  "Schumacher ismét hall, miután felébredt a kómából - most egy  hosszú, nehéz utat kezd meg."  
   
Daily Mirror:  "Schumacher visszatért a halálból - a Forma-1 legendás alakja  felébredt a kómából és megkezdi a rehabilitációt, amely bizonyára  hosszú lesz."   

Spanyolország: 
    
El País:  "Schumacher egy kicsivel közelebb került saját lakóhelyéhez."  
   
El Periódico:  "Csak annyit tudunk, hogy Schumacher felébredt a kómából és elhagyta  a grenoble-i kórházat. A menedzsere ettől eltekintve hallgatásba  burkolózott. Arról nem mondott semmit, hogy mennyire súlyosan  károsodott az ex-pilóta agya, mennyire van a tudatánál, vagy hogy  tud-e egyáltalán mozogni."  
   
Marca:  "Michael Schumacher harca tovább folytatódik. Korábban padlógázzal  élte az életét, most lassan, lépésről lépésre kell haladnia."  
   
As:  "Visszatérés az életbe: balesete után Schumacher az életben  maradásért küzdött. Most új harc kezdődik a számára. Lehetséges,  hogy sokat visszahoz majd abból, amilyen egyszer volt."   
   
Franciaország:   

LíÉquipe:  "Michael Schumacher visszatért. A rehabilitációs folyamat, amely  előtt áll, hosszú lesz. De az, hogy Grenoble-ból Lausanne-ba került  át, a remény egyik jele."  
   
Le Figaro:  "Michael Schumacher új harca. Bár a korábbi versenyző felébredt a  kómából, jövője egyelőre homályosnak tűnik."  
   
Le Parisien:  "A bizonytalanság továbbra is nagy."   
   
Hollandia: 
   
nrc.next:  "Michael Schumacher kilenc élete... Hogy most pontosan hogy van, azt  nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy a hétszeres világbajnok  soha, de soha nem adja fel."  
   
De Volkskrant:  "A kérdés az, hogy a Schumachert övező médiacirkusz milyen mértékű  lesz a lausanne-i rehabilitáció ideje alatt. Hétfőn viszonylag  nyugodt volt a légkör. Talán a következő hetekben és hónapokban a  sajtó inkább a brazíliai futball-világbajnoksággal, majd a Tour de  France-szal foglalkozik majd."   
   
Bulgária:

Standart:  "Csoda történt! Schumi felébredt!"  
   
24 Csassza:  "Michael Schumacher kinyitotta a szemét és önállóan lélegzik."

Korábban írtuk:

Hétfőn végre hivatalosan is megerősítették a hírt, hogy a de­cem­ber 29-én síbalesetet szenvedett és agysérülése miatt mély­al­ta­tás­ban tartott Michael Schumachert felébredt.

A borsonline.hu azt írja, az sda hírügynökség kiderítette, hogy már a Lau­sanne-i Egyetemi Kórházban kezelik a bajnokot.

– Schumachert ma reggel szállították hozzánk, egy elkülönített részben helyeztük el, a családja is vele van, és a legjobb kezelést kapja majd az or­vo­sainktól – erősítette meg az értesülést az intézmény szóvivője, Darcy Christen.

A német Bild pedig tudni véli, hogy a 45 éves sportember már képes kommunikálni a környezetével, elsősorban feleségével, Corinnával és gyerekeivel, akiket felismer. Sőt hosszabb-rövidebb időre a szemét is képes nyitva tartani. Az azonban továbbra is kérdés, visszamaradt-e valamilyen agyi károsodás nála.

Azt is írják, a hónapok alatt húsz kilót fogyott, most 55 kilót nyom.

A teljes cikk >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában