Helyi sport

2014.06.01. 19:28

Férfi kosárlabda NB I - A Soproné a bronzérem

Az SKC vasárnap hosszabbításban a második, idegenbeli meccsen is legyőzte a Kaposvárt.

kisalfold.hu

A Sopron vasárnap hosszabbításban a második, idegenbeli meccsen is legyőzte a Kaposvárt, így megszerezte a bronzérmet a férfi kosárlabda NB I-ben.

Eredmény: a 3. helyért, 2. mérkőzés

Kaposvár–Soproni KC 91–104 (23–23, 20–29, 23–12, 22–23, 4–17)
Kaposvár, férfi NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés. V.: Földházi, Török, Tőzsér.

Kaposvár: Drahos 8, FODOR 19/3, PULJKO 21/9, Hendlein 14, DAVIS 23. Cs.: Jancsikin 6/6, Horváth M. Edző: Fekete Ádám.

Sopron: THOMAS 34/21, RUJÁK 19/6, Boriszov 6, DÉNES 14/6, Tóth G. 6. Cs.: TAKÁCS 12/6, Trepák 2, MOLNÁR M 10., Bus 1. Edző: Sabáli Balázs.

A párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

A találkozó előtt köszöntötték a 10 éve Kaposvárott bajnokságot nyert csapat tagjait, köztük az SKC két játékosát, Dénes Gábort és Trepák Zoltánt.

A hazaiak Puljko vezérletével 7–0-lal kezdtek. Boriszov és Dénes is villant, feljött a negyed közepén az SKC. A folytatásban felváltva estek a kosarak, tartotta szűk előnyét a Kaposvár. A szakasz hajrájában Thomas és Puljko pontpárbaját láthatták a nézők, végül döntetlennel zárult az első negyed.

A második Thomas két triplájával kezdődött. Pontosan, jól játszott a Sopron, a negyed első felét 15–4-re nyerte. Szédületes dobóformát mutattak a vendégek, potyogtak a triplák, Dénes is betalált távolról, a Kaposvárt Jancsikin próbálta újabb hármassal versenyben tartani. A félidő végén tíz ponton belülre kerültek a hazaiak.

Szünet után bő másfél perc elteltével Drahos révén indításból a Kaposvár szerezte a második félidő első kosarát. Válaszul Thomas beemelte hatodik tripláját, majd Boriszov szerzett könnyed kosarat indításból. Következett némi vita a soproni szurkolók és a helyi biztonságiak között.

A kényszerszünet után Davis kosarával öt pontra csökkent az SKC előnye. Davis egy dobása után úgy esett Trepákra, hogy a soproni centernek felszakadt a fejbőre, ömlött belőle a vér. Dénes is nagyot esett, őt is le kellett cserélni. Thomas büntetői után egy ponttal vezetett a befejező negyed előtt a Kaposvár, mely hét ponttal elhúzott. A Sopron azonban a bronzért ment Somogyba, a fáradó hazaiak ellen 19 másodperccel a vége előtt Thomas remek bejátszása után Ruják kosarával egyenlített. Két másodperccel a befejezés előtt Hendlein dobhatott büntetőket, de mindkettőt kihagyta.

A hosszabbításban már csak egy csapat volt a pályán: Ruják két, Dénes egy triplát dobott be, az élete meccsét játszó Molnár két újabb kosarat dobott, így az SKC lélektani előnyét kihasználva győzött, s a párharcot 2–0-ra nyerve megszerezte a bronzérmet.

Fekete Ádám: – Hinnant váratlan kiválása megzavarta a csapatot. Nagyon mélyről jöttünk vissza, a kezünkben volt a meccs, de a kritikus pillanatokban kijött a fáradtság. A Sopron remekül játszott, megérdemelte a bronzérmet.

[namelink name="Sabáli Balázs"]: – Ha nehéz is, de el kell hinni, hogy a kupaezüst után a bajnokságban is érmet szereztünk. A rendes játékidő végén szerencsénk volt, a hosszabbításban megmutattuk, milyen tartásunk van.

Dénes Gábor: – El kell ismerni, a két kihagyott büntetőnél szerencsénk volt a rendes játékidő végén, a hosszabbítás viszont már a miénk volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában