Irodalombarátok

2024.02.23. 12:11

Vendéglő a Parnasszuson - A Magyar Széppróza Napja Győrben - galéria

Remek hangulatban ünnepelték írók, fotográfusok, irodalombarátok a Magyar Széppróza Napját Győrött, a Kisfaludy könyvtár rendezvénytermében csütörtökön kora este.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

A Magyar Napló Kiadó és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér közös irodalmi estjének alaphangját a Vadócz Dávid irodalmi portréfotóiból nyílt tárlat adta meg, amit Eifert János fotóművész ajánlott a nagyérdemű figyelmébe. Prof. dr. Jánosi Zoltán, a Magyar Napló irodalmi vezetője, valamint dr. Horváth Sándor Domonkos író, könyvtárigazgató köszöntője után Mirtse Zsuzsa és Zöldy László írók munkásságával ismerkedhettek a résztvevők. Az érdekes beszélgetést a Győri Nemzeti Színház színművészeinek - Juhász Jázmin, Jáger András és Kurucz Dániel - felolvasásokkal, improvizációval tarkított játéka színesítette, tette igazán élvezetessé. Ezt követően vendéglő nyílt a Parnasszuson: Krúdyt és Molnár Ferencet idézve ropogósra sült malaccsászárrral, túrós és meggyes rétessel, jóféle fehér és vörös borokkal vendégelték meg a résztvevőket. Az estet késő estig tartó kötetlen beszélgetés zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában