Írásbeli

2024.02.26. 12:24

Ügyesen mozognak a könyvtárban - Országos könyvtárhasználati verseny Győrben

Győr-Moson-Sopron vármegyéből öt diák nevezett a versenyre.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

Idén a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér ad otthont a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos írásbeli fordulójának. A versenyt a Könyvtárostanárok Egyesülete és az Országos Széchényi Könyvtár szervezi a Nemzeti Tehetségprogram, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Bookline, a MATARKA és a Filaposta támogatásával. 

A Bod Péterről, a 18. század kiemelkedő könyvtárosáról elnevezett verseny komplex tehetséggondozó verseny a 7–10. évfolyamos tanulók számára. A verseny során a diákoknak az információ, a dokumentumok és a könyvtárak használatát igénylő feladatokat kell megoldaniuk. A versenyen ebben az évben a fenntartható fejlődés a téma.

Győr-Moson-Sopron vármegyéből öt diák nevezett a versenyre. 

A 7-8. évfolyamos korcsoportban a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumból egy, a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolából két diák vállalta a megmérettetést. A 9–10. évfolyamos korcsoport versenyében a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium két tanulója vesz részt hétfőn délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában