Fesztivál

2023.12.14. 15:27

Új nevek a 2024-es SopronFest-en - Hűség napi páros bérletakciót jelentett be a város polgármestere a helyieknek

Újabb nemzetközi sztárral is bővült a Lővérek kínálata a SopronFesten: a Bladerunnaz csapatával érkezik a brit drum& bass dj páros, Sigma. A Hűség Napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehetnek páros bérletet a soproniak – jelentette be Farkas Ciprián, polgármester.

Papp Fanni

Forrás: SopronFest

Fotó: Csigo Gergely

Ünnepi megnyitó Demjénnel, Kraak & Smaak, Csík Zenekar és Necc Party a Fő téren, Sigma a Lővérekben, Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs exkluzív podcastje a Liszt Központban, Gianni, a Kistücsök Étterem és Szabi a Pék soproni vendéglátóhelyeken. Sok-sok új programmal bővült a 2024-es SopronFest kínálata.

A Hűség Napján újabb programokról adott hírt a SopronFest. A Fő téren 2024. május 12-én Demjén Ferenc koncertje nyitja meg az ünnepi programsorozatot. Ugyanezen a napon a Liszt Központban délután Fábry Sándor nevetteti meg a közönséget, majd a Telekom PodcastFest kiemelt és exkluzív eseményeként Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs közösen áll színpadra és ugyanitt elindulnak a SopronFest ART programjai is.

A SopronFest Fő téri színpada egész héten ingyenes koncertekkel várja a közönséget. A Lővérekben zajló koncertsorozat előestéjén, május 16-án egy olyan zenekarral találkozhatunk, amely hosszú idő után lép újra színpadra és amely több generáció számára meghatározó. A csapat neve csak januárban lehet nyilvános, de az már publikus, hogy utánuk a Necc Party csapata indítja a napot a Tűztorony tövében. Ugyanitt lép fel a SopronFest warm-up-napok keretében a Csík zenekar, a gyerekeket Kovácsovics Fruzsina várja, vasárnap pedig napközben Metha és a Secret Factory programja után a holland Kraak & Smaak zenekar koncertezik.

Megérkeztek az első hírek a SopronFest gasztronómiai programjairól is. A szervezők célja, hogy 10 napon át ismert séfekkel és a hazai gasztronómia népszerű alakjaival találkozhasson a közönség a legjobb soproni vendéglátóhelyeken. Reggeli, ebéd, vacsora és persze számos előadás és beszélgetés a Sopron Gourmet keretében. Az Erhardt Étterem vendége lesz a balatonszemesi Kistücsök csapata, a Fórum Pizzériában Gianni várja az olasz konyha szerelemeseit, a Harrer Csokigyárba pedig Szabi a Pék érkezik.

A SopronFest programjaira karácsony előtt kedvezményesen lehet jegyet és bérletet váltani. „December 14-e, vagyis a Hűség Napja Sopron legfontosabb ünnepe. A SopronFesttel egy újabb ünnepel bővül a kínálat, egy olyan programsorozattal, amelyre rengetegen készülnek, hónapokon át és amely a helyieket és a fesztiválozó turistákat is megmozgatja. 

A Hűség napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehetnek páros bérletet a soproniak.” - mondta el Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. Ez a lehetőség 250 páros bérlet vásárlásánál lehetséges, december 14-én éjfélig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában