Képeken a rock kiválóságai

2023.10.20. 08:58

Raáb Zoltán fotográfus legújabb kiállítása látható Tatabányán

„Szóljon a rock” címmel a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban nyílt meg az elmúlt hétvégén Raáb Zoltán fotográfus legújabb tárlata. A kiállított 40 képen a magyar rockzene kiválóságai láthatók az elmúlt 40 évből.

Kiss T. József

A műfaj közel áll az alkotó egyéniségéhez, amit fotókkal mutat be a látogatóknak. Raáb Zoltán számára a rock örök és elpusztíthatatlan. Eddig már több mint száz egyéni kiállítása volt megyeszerte, a hazai jazz-, a blues- és a rock- legendáknak is emléket állít koncerteken készített fotóival. Ezekből is elkészült már egy-egy bemutatásra való anyag. A fotós célja az, hogy minél többen megismerjék a zenét, a különböző stílusokat és a műfajok nagyjait. A Szóljon a rock című kiállítás 40 évet ölel át, a ’70 évektől napjainkig, az Omegától a tatai feltörekvő Quack zenekarig. 

„Túl a száz kiállításon, eszem ágában sincs abbahagyni” – mondja Raáb Zoltán fotográfus. Fotók: Kiss T. józsef

Raáb Zoltán fotográfusként jelen van a térség közéletében. Szinte nincs zenekar, akiket ne örökített volna meg kamerájával. Sorolni is nehéz lenne az Omegától a Hobón át a P. Mobilig vagy a Beatricéig. Több kiállítása volt Esztergomban és Tatabányán klubokban, művelődési házakban. Hihetetlen szorgalommal, kitartással fényképezte a bandákat és képezte magát mindig tovább. 

Fotózni gyerekkorában kezdett, az első együttes, amelyet lencsevégre kapott, az Olimpia zenekar volt A Közművelődés Házában. Az első kiállítása is itt volt. 2009-ben alapították meg a Tatabánya Óvárosi Alkotó Csoportot. Családjával Tatabányán él, és amerre jár, mindenütt készíti a felvételeket. Erdélybe szinte „hazajár”. Kiállításaiban a tájak, portrék, események is visszaköszönnek. 

A tárlat november végéig látogatható a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon nyitvatartási idejében.

A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban nyílt kiállítás az intézmény nyitvatartási idejében látogatható, november végéig. A tárlatot méltatta és a kiállítást megnyitotta Veér Károly újságíró, közreműködött a Makeshift duó: Hadobás Zorka és Diószegi Orsolya. Köszöntötte a vendégeket Pákai Ernő, a művelődési otthon vezetője, aki mint régi harcostársat, barátot mutatta be Raáb Zoltánt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában