Évforduló

2023.10.14. 18:49

Generációkon átívelő zene - 45 éves jubileumot ünnepelt a sopronhorpácsi vegyeskar - fotók

A sopronhorpácsi Szentírmay Elemér Vegyeskar 1978-ban alakult meg, akik szombaton a 45-ik jubileumi alkalmából egy felejthetetlen koncerttel ünnepelték a jeles évfordulót.

Varga Henrietta

A kórus az alapítása óta eltelt időben is kiemelt feladatának tekinti a kórusirodalom terjesztését, valamint az aktív közreműködést a település zenei életében. Alapítója Ginczli Zoltánné, Erna néni volt, akire szeretettel és tisztelettel gondolnak a mai tagok is. Az énekkar jelenlegi karnagya Horváthné Kemény Tünde, aki 1998 óta vezeti őket és aki nem csak a zenére, hanem a közösségi életre is nagy figyelmet fordít, hiszen a közös éneklés szeretete mellett mára igazi baráti társasággá vált az együttes.

- Lelkesedésünk a kezdetek óta töretlen, világi és egyházi műveket is énekelünk, nagyon széles a repertoárunk, hiszen a célunk, hogy a dalokat ne csak mi élvezzük, hanem mindenki, aki hallgat bennünket - mondta a kórusvezető. Nagyon örülök annak, hogy még ma is van olyan aktív tagunk, aki a kezdetek óta velünk van, tizenéves volt, amikor belépett. Néhány évvel ezelőttig több olyan tagunk is volt, aki negyven évig énekelt velünk. Azt gondolom ez egy nagyon kivételes dolog - tette hozzá. Elmondhatom, hogy volt olyan időszak is az együttes életében, amikor generációk énekeltek együtt, a szülők után beléptek a gyermekek is. Sajnos egyre kisebb létszámú a kórusunk, viszont a közelmúltban egy szerencsés véletlennek köszönhetően a nagylózsi Bel Canto Vegyeskarral "házasságot kötöttünk" és azóta együtt énekelünk és inspiráljuk egymást.

A jubiláló énekegyüttest Talabér Jenő, a település polgármestere köszöntötte, aki beszédében méltatta a több, mint négy évtizedes kórus munkáját.

A köszöntő után az énekkar egy fantasztikus koncerttel lepte meg a közönséget, ahol olyan dalokat hallhattak a repertoárból, amelyek még nem csendültek fel korábban. A születésnapját ünneplő énekegyüttes mellett a résztvevők a csornai és lövői énekkarok dalcsokrát is meghallgathatták, amelyet vastapssal hálált meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában