Programajánló

2023.09.06. 15:05

Pénteken kezdődnek a Soproni Szüreti Napok

Három napig tart a soproni borászatokat felvonultató zenés vigasság az Erzsébet-kertben.

Kisalföld.hu

Ha szeptember, akkor Soproni Szüreti Napok! Az év egyik legkülönlegesebb helyi eseményén, szeptember 8-10-ig, péntektől vasárnapig, a soproni borászatok kínálatán túl finom ételek, koncertélmények, néptáncműsor és gyermekprogramok várják a látogatókat egy különleges helyszínen, az Erzsébet-kertben! A háromnapos rendezvény ingyenesen látogatható.

A  Soproni Szüreti Napok programja pénteken 17:30 órakor néptáncműsorral kezdődik. Fellép az Adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Néptánccsoportja és zenekara. Őket a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület művészeti csoportjai követik: a Kacagány Tánccsoport és az Ős Pendelyes Tánccsoport, akiket a Fajkusz Banda kísér. 
A hivatalos megnyitó és a látványpréselés 18 órakor lesz. Utána folytatódik a néptáncműsor, fellép a Kapuvár Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja és a Testvériség Néptáncegyüttes a Testvériség zenekara kíséretével. 19 órakor lép a színpadra a Tárkány Művek, 20:30-kor a Parno Graszt, 22 órától pedig DJ Kondor.

A szombati program 10 órakor a Dorkaland – interaktív zenés gyermekműsorral, óriás buborékvarázzsal kezdődik, 11:30-tól pedig a Kámfor Bábszínház szórakoztatja a kicsiket. A délutáni események 14 órától ismételten néptáncműsorral kezdődnek. Fellépők: az Adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Néptánccsoportja, zenekara; a Vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület; a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület művészeti csoportjai: Sopron Táncegyüttes, Pendelyes Táncegyüttes, Kacagány Tánccsoport; kísér: a Fajkusz Banda. 16 órától Greznár Zoltán és zenekara játszik. 17 órakor lép fel Oláh Ibolya, 18:30-tól a Sub Bass Monster, 20 órától a Budapest Bár, 22-től pedig a Flört Band.

Vasárnap is 10 órakor indul a néptáncműsor. Bemutatkoznak a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület művészeti csoportjai; a Pendelyes Táncegyüttes; az Adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Néptánccsoportja, zenekara; a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI néptánccsoportjai, szólistái; kísér: a Fajkusz Banda. 14 órától Nope, 15-től az Ataru Taiko - ütőegyüttes, 15:30-tól a Crazy Daisy Jug Band, 17-től a Betti Mondta lesz látható és hallható. 18 órától ad koncertet Szabó Balázs Bandája, 19:30 DJ Jokó, 20:30-tól pedig a TNT lesz látható és hallható.

A rendezvény idején - péntektől hétfőig - a Mártírok útját és a GyÍK rendezvényház mögötti parkolót lezárják a gépkocsiforgalom elől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában