Elismerés

2023.09.25. 20:43

Győri társulat kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

A mecseki városban szeptember 21. és 24. között zajlott seregszemle ideje alatt tizenhárom versenyelőadást - köztük egy vajdasági produkciót - láthatott a közönség.

Kisalföld.hu

Színpadon a győri RÉV Színház tagjai.

Fotó: RÉV

A házigazda komlóiak mellett Székesfehérvárról, Pápáról, Veszprémből, Körmendről, Bajáról és Győrből is érkeztek előadások és színjátszók az eseményre, melyet a helyi Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány rendezett.

A közlemény szerint soha ennyi fellépő nem volt még az idén több mint kétezer nézőt vonzó rendezvényen, amelyen a "színes, érdekes, műfaji sokszínűséget tükröző verseny-előadásokat" középiskolások, egyetemisták, felnőttek adták elő.

A Pataki András Jászai-díjas rendező, fesztiváligazgató, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotta zsűri idén a győri RÉV Színház Belém égsz című előadásának ítélte oda a fődíjat, melynek rendezője, Szivák-Tóth Viktor nyerte el a legjobb rendező díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában