Rekordszámú mű a tárlaton

2023.09.02. 11:54

A térség alkotóit díjazták a Moson Megyei Tárlaton

Rekordszámú alkotás érkezett a tizenegyedszer megszervezett Moson Megyei Tárlatra, aminek a Mosonvármegyei Múzeum ad otthont október 4-ig.

Mészely Réka

A díjazottak: Sudár Éva, Szilágyi-Jéger Teréz (az elismerést férje vette át), Horváth Eszter és Tóth-Simon Brigitta.

Fotó: Kerekes István

– A városunkban már hagyománnyá érett ez a képzőművészeti, alkotói rendezvény. Keresztmetszet, mely által kisebb régiónk szellemi bensője, intellektusa nyílik meg számunkra. Ebből kapunk egy szeletet – ezt mondta a tárlatról köszöntőjében Staár Katalin, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke. 
Ezúttal 73 műalkotó 133 műtárggyal jelentkezett a tárlatra. A Mile Tóth Judit ékszertervező, Sipeki Zoltán főrestau­rátor-festőművész és Borbély Máté szobrászművész alkotta zsűri ezek közül 69 alkotást választott ki 64 képzőművésztől. A tárlatra jelentkeztek a Mosonmagyaróvári Fotóegyesülettől és az Art Flexum Nemzetközi Művészteleptől is, ugyanakkor számos képzőművész is adott be művet, akik rendszeresen kiállítanak a Fehér Ló Közösségi Házban. 

Czuppon Tamás, Staár Katalin és Juhász Bálint köszöntötte az egybegyűlteket. 
Fotó: Kerekes istván

Az ítészek szigorú szempontokat követtek, ugyanakkor válogatásukkal vegyes képet kaphatunk a régió kortárs művészeti spektrumáról. Az absztrakt és a nonfiguratív művészek mellett büszkén jelen vannak a figuratív képzőművészek is. 

A kiállítást Juhász Bálint művészettörténész, a Hansági Múzeum Képző- és Iparművészeti Gyűjteményének kurátora nyitotta meg, visszatekintve a kezdetekre. A szakember külön szólt a kiállított alkotásokról is. Czuppon Tamás múzeumigazgató megköszönte, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett. 

Mosonmagyaróvár város önkormányzatának díjazottja Sudár Éva, a Hansági Múzeum díjazottja Szilágyi-Jéger Teréz lett. A kistérségi társulás díját Horváth Eszter vehette át, míg a zsűri különdíját Tóth-Simon Brigitta érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában