Koncertek

2023.08.26. 18:27

Komolyzene egész évben Sopronban

A Pro Kultúra Kft. az idei évadban is gazdag komolyzenei kínálattal várja a közönséget.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Nagy Lajos

Szeptember 27-én kezdődik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar négy koncertből álló Crescendo sorozata, amely igazi zenei különlegességet kínál, többek között vendégelőadók fellépésével. Az első koncertet Hegedűs Endre Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész adja, akit november 29-én a Fidelissima Vegyeskar, Kőszeg Város Fúvószenekara és Szilágyi Miklós közös műsora követ. Február 7-én a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart láthatják a bérletesek. Végezetül Liszt, Debussy és Johann Sebastian Bach műveit hallgathatja meg a közönség.

A Filharmónia Magyarország három-koncertes Filharmónia Scarbantia-bérlete ismert zenekarokat és színészlegendákat sorakoztat fel formabontó koncertjein. November 17-én a Budapest Jazz Orchestra lép színpadra, majd február 20-án gálakoncert lesz színészlegendákkal, és nem utolsósorban május 7-én az Orfeo zenekar szórakoztatja a közönséget. A Győri Filharmonikusok Liszt Ferenc-hangversenybérlete évről évre szintén kiemelkedő eseménye a város zenei életének: izgalmas mesterművekkel és kuriózumokkal jelentkeznek idén is. A nyitóprogramot Rajna Martin vezető karmester dirigálja az október 2-i, A zene világnapja című koncerten. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában