Belső távlat

2023.05.11. 17:26

Elgondolkodtató festmények - Kovács-Gombos Dávid kiállítása megnyitott Sopronban

Belső távlat címmel nyílt meg Kovács-Gombos Dávid tárlata csütörtökön a soproni Eszterházy-palota Melinda termében, amely Sopronban már a második önálló bemutatója. A kiállítást Gáspárdy Tibor festőművész nyitotta meg, közreműködött Kovács-Gombos Domonkos a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának énekese.

kisalfold.hu

Kovács-Gombos Dávid festményeit képzeletbeli tartalommal tölthetik meg a nézők.

Fotó: Máthé Daniella

Huszonkét képet csodálhatnak meg az érdeklődők, a festőművész olyan, híg olajfestékkel készült absztrakt tájképei láthatóak, amelyeken fűszálmotívumok jelennek meg.

- Önálló tárlatom azért kapta a Belső távlat címet, mert a képek olyan tájakat jelenítenek meg, amelyek bennem léteznek. Van valóság alapjuk, nem fotóról készültek, igazi tájélményből indultak ki - mondta el Kovács-Gombos Dávid.

- Egyedisége mellett a nézők, saját maguk is ismerhetnek fel benne tájrészleteket. Rádöbbenhetnek arra, hogy volt már hasonló élményük, eggyé tudnak válni vele. Bele tudják képzelni magukat a képekbe, hozzá tudják adni a saját gondolatvilágukat, hiszen nem egy konkrét dolgot látnak, hanem a saját kedvük szerint formálhatják azokat. Az összes képen van egy elmosódott, homályos horizont, végtelenségig kinyitott táj, ezt töltheti meg a közönség képzeletbeli tartalommal. Az érdeklődők találkozhatnak olyan festménnyel, ahol üres felületből van több és láthatnak olyat is, ami telis-tele van fűszálakkal, olyan mintha ők maguk is egy mezőn feküdnének. Ettől válik különlegessé a kiállítás, hiszen a képek mindenkinek mást jelentenek, elgondolkodtatnak és gondolkodásra késztetnek - tette hozzá a festőművész.

A tárlat június 1-ig látogatható a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában