Építészek jubileuma

2023.04.14. 17:01

Kiköt a RAS hajója Győrben

Látványterveken, maketteken, épületfotókon és videókon jelennek meg előttünk az idén 33 éves RAS (Regionális Alternatív Stúdió) megvalósult és tervezőasztalon maradt, Győrhöz (is) köthető épületei és tárgyai. Szombaton délután öt órakor a 30 éve létrehozott RAS Galériahajó a győri Torula Művésztérben „köt ki” újra, és különleges tárlaton hívja természetjárásra látogatóit két héten át.

kisalfold.hu

Pados Melinda és Rosta S. Csaba kiállításának installációja az újrahasznosítás jegyében született és a torula mint élesztőmolekula ihlette. Fotó: S. R.

Rosta S. Csaba és Pados Melinda építészek a kortárs áramlatok erdejébe kalauzolják vendégeiket építészeti vízióikon keresztül, amik bevallásuk szerint ugyanúgy születnek, nőnek és elhalnak, akárcsak az erdő fái. – Az építészet lényege, hogy teret adjon: a találkozásoknak, az asszociációknak, az együtt gondolkodásnak. A 33. jubileu­­mi, ERdŐTEREK című kiállítás kiváló lehetőséget ad minderre – vallja Rosta S. Csaba.

A megnyitón lesz kortárs zene, tánc, fényművészet és irodalom is. – Az építészet feladata, hogy kapcsolódjon ezekkel a művészeti ágakkal, inspirálódjon belőlük, majd iránytűként mutassa az utat – hangsúlyozta az építész páros.

Rosta S. Csaba a tervezőasztal mellett a zene szerelmese is. Az esten a RAS Quartet fúziósjazz-zenekarával ad koncertet, majd Demcsák Ottó Harangozó-díjas ba­lettművész, a Győri és a Soproni Ba­lett alapító tagjának Labirintus című táncművéből láthatnak részleteket az érdeklődők. Emellett Sebestyén Bálint Harangozó-díjas balettművész készülő, Metro című darabjába is bepillantást kaphatunk. Mindeközben Bordos László Zsolt képzőművész, az építészeti fényfestés megalkotója teszi még izgalmasabbá fényjátékával a kiállítás-megnyitót.

Pados Melinda és Rosta S. Csaba kiállításának installációja az újrahasznosítás jegyében született és a torula mint élesztőmolekula ihlette. Fotó: S. R.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában