Mozi

2023.03.21. 09:00

Frankofón Filmnapok: a Líceummal az Elitben Sopronban

Idén is nézhetünk francia filmeket eredeti nyelven, ráadásul kiváló filmeket. A Líceum és az Elit Mozi együttműködésének köszönhetően Sopronban is lesznek Frankofón Filmnapok.

kisalfold.hu

Az idei Frankofón Filmnapokon a kiválasztott alkotásokban kiemelt helyet kapnak a nők. Nemcsak a történetekben játszanak  fontos és központi szerepet, női rendezők is hangsúlyosan jelen vannak a válogatásban. Sopronban, az Elit Mozi és a Líceum együttműködésének köszönhetően a huszonhat frankofón alkotásból ötöt nézhetünk meg március 23. és 29. között - adott tájékoztatást az országban tizenharmadszor megrendezett Frankofón Filmnapokról Richly András, a Líceum francia tanára.

Az Egy futó kaland krónikája romantikus vígjáték, leginkább felnőtteknek. A Családban marad című alkotás ugyancsak vígjáték. A főszereplő megtudja, hogy anyja egy börtönviselt férfihoz készül hozzámenni, mire bepánikol. Feléled benne a védelmező ösztön, és a legjobb barátnőjével követik, megfigyelik a mostohaapa-jelöltet.

 

Konyhafőnök a címe annak az igazi "feel-good movie”-nak, amiben viszontláthatjuk az Életrevalók című film kerekesszékes milliomosaként a magyar nézők egyik kedvencévé vált François Cluzet-t is. A történet főszereplője gyerekkora óta arról álmodik, hogy egyszer saját étterme lesz. De már negyven éves, és semmi sem úgy alakult, ahogy elképzelte.  Kénytelen tehát elszegődni szakácsnak egy átmeneti otthonba, ahol bőven kijut neki a meglepetésekből.

A Mások gyerekei egy érzékeny dráma arról, lehet-e szeretni más gyermekét, családdá válhat-e három ember, ha nem köti mindnyájukat vérségi kötelék.

A vád korhatáros dráma, amiben két fiatal meséli el ugyanazt a történetet, ám a bíróság előtt az ellentételes oldalon állva. És közben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

Az Elit Mozi március 23-tól vetíti a Frankofón Filmnapok alkotásait. 

Március 23., csütörtök:
14.00 Családban marad
16.00 Mások gyermekei
18.00 Konyhafőnök
20.00 A vád

Március 24., péntek: 
13.45 Mások gyermekei
15.45 A vád
18.15 Egy röpke románc naplója

Március 25., szombat: 
16.15 Egy röpke románc naplója
18.15 Konyhafőnök

Március 26., vasárnap: 
16.15 Konyhafőnök
18.15 Családban marad

Március 27., hétfő: 
16.00 Mások gyermekei
18.00 Egy röpke románc naplója
20.00 A vád

Március 28., kedd:
15.45 A vád
18.15 Családban marad
20.15 Mások gyermekei

Március 29., szerda:
16.15 Konyhafőnök
18.15 Egy röpke románc naplója
20.15 Családban marad

 

Címkék#Sopron#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában