27. Radnóti Miklós Vers- És Prózamondó Verseny

2022.11.06. 17:25

Radnóti-díj - Petrov Kata és Tóth Benedek Ernő szavaltak a legszebben Győrben - fotók

Átadták a Győri Nemzeti Színházban rendezett 51. Radnóti-biennálé és a 27. Radnóti Miklós Vers- És Prózamondó Verseny díjait.

kisalfold.hu

Idén a versmondókat felkészítő tanároknak, irodalmat népszerűsítő személyeknek járó Radnóti-díjat, Bakos-Kiss Gábornak a Győri Nemzeti Színház igazgatójának ítéltek oda, aki meghatódottan vette át a rangos elismerést.

- Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Győri Nemzeti Színházban megrendezett Radnóti-verseny idején, a győri teátrum igazgatójaként vehetem át a díjat - fogalmazott könnyeivel küszködve Bakos-Kiss Gábor.

Fotók a díjátadóról

Az ifjúsági kategóriában, a 16-21 évesek között a különdíjat a győri Haszonics Anettnek, míg a felnőtt kategóriában Péteri Istvánnak, Varga-Bodó Anitának, Árvai Péternek, Csiha Mariannának, Horváth Péternek,  Kotán Sándornénak ítélték oda.

Az ifjúsági kategóriában harmadik helyezett Szivei Emese, második helyezett Szabó Rebeka lett. Az első helyezést és így a Radnóti-diplomát Petrov Kata nyerte el.

Felnőtt kategóriában harmadik lett Péter Lea, második helyezést ért el Horváth Róbert. A legjobb verselőnek 2022-ben Tóth Benedek Ernő bizonyult, átvehette a neki járó Radnóti-díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában