Ifjú zenei tehetségek a színpadon

2022.11.10. 19:00

Öt ország fiatal tehetségei koncerteznek Győrben

Öt ország fiatal muzsikosai lépnek a közönség elé a hétvégén a Lengyel Zenei Fesztiválon a Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

kisalfold.hu

A lengyel kisebbségi önkormányzat kezdeményezésére 1999-től tehetséges zongoristák kaptak bemutatkozási lehetőséget Chopin-verseny keretében, majd 2007-től kiterjesztették a többi hangszer művelői számára a Lengyel Zenei Fesztiválon. 

A programra az országhatárokon túlról is hívtak kimagasló tehetségű zeneiskolásokat. 

A fesztivált minden évben a november 11-én ünnepelt lengyel függetlenség napjához közeli időpontra teszik, hiszen a rendezvény célja a tehetséggondozáson túl a lengyel kultúra terjesztése. Ennek is köszönhető, hogy Szakács Erika, a zeneiskola igazgatója 2021 nyarán a Lengyel Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét vehette át. 

– Hiszem és vallom, hogy a magas rangú elismerés nem nekem, hanem annak az alkotóközösségnek szól, amely évek óta ápolja és minőségi szinten tartja ezt a rangos tehetséggondozó eseményt – mondta az igazgatónő. 

– November 12-én, szombaton délelőtt 10 órától öt ország meghívott fiataljai adnak műsort a győri zsinagógában a Lengyel Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, a győri önkormányzat, a lengyel nemzetiségi önkormányzat, a Felczak Alapítvány, valamint a Legyen a Zene Mindenkié Alapítvány támogatásának köszönhetően. 

A tervek szerint a délután fél háromkor kezdődő ünnepélyes díjátadón a legjobbaknak ajándékot ad át Sebastian Keciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete. A koncertre a belépés ingyenes. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában