Újdonságok

2022.08.30. 20:25

Művészpalánták a soproni Hunyadiban

A most kezdődő tanévben új képzések indulnak a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Alapfokú művészeti iskolával bővül az intézmény, ahol a magukban kedvet és tehetséget érző tanulók zenei, képző- és színművészeti oktatásból választhatnak.

Tama István

Jacsó Erika és a most induló képzés művész-tanárai is fellépnek a pénteki bemutatkozó hangversenyen. Fotó: Máthé Daniella

Igazán stílusosan lépnek színre a most induló zenei képzések művész-tanárai: szeptember másodikán, pénteken 18 órakor bemutatkozó hangversenyt tartanak az evangélikus templomban. – Ezzel az eseménnyel szeretnénk kifejezni az örömünket, hogy megkezdődhet szeptembertől a művészeti oktatás. Emellett a koncert alkalmat ad arra, hogy az érdeklődők személyesen is megismerkedhessenek az egyes hangszereket tanító művész-tanárokkal – mondta el Jacsó Erika, az AMI vezetője. Az intézmény igazán széles képzési palettát kínál: a képző- és iparművészet terén a grafika és a festészet alapjaival ismerkedhetnek a diákok, a színművészet tekintetében a dráma és a színjáték rejtelmeiben merülhetnek el. 

A zeneművészeti ágon zongora, orgona, furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, fagott, harmonika, hárfa, hegedű hangszeres képzést kínálnak, emellett magánének és szolfézs tárgyakat is oktatnak. Hatéves kortól várják a jelentkezéseket, és lesz zene­óvoda is. A kicsik számára zenei előképző csoportot indítanak, de aki kedvet érez, már a hangszeres tanulmányokat is megkezdheti. – A választható hangszerek között újdonságként jelenik meg az orgona, a hárfa és a harmonika oktatása, amelyek korábban nem voltak a városban. Szándékunk szerint nagy segítséget jelent az a Hunyadiba járó tanulók szülei­nek, hogy gyermekeik az intézményen belül, délutáni foglalkozások keretében vehetnek részt művészeti oktatásban. Emellett lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy a népszerű hangszereken, mint például a zongora, többen tanulhassanak – hangsúlyozta Jacsó Erika. 

Az érdeklődők a jelentkezés módjáról és a képességvizsgálatok időpontjáról bővebb információkat az iskola honlapján találhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában