Öcsi és Cucu

2021.12.19. 08:12

Puskás musical Győrben - Gyerekzsivaj tölti be a színház folyosóit

„A két kis pesti kispesti világszám” – Öcsi és Cucu, azaz Puskás Ferenc és Bozsik József, a későbbi magyar futballválogatott, az Aranycsapat tagjai. A legendák gyermekkori alakját Bujtár Dominik és Mészáros Mátyás formálja meg.

Mohay Gábor

Bujtár Dominik és Mészáros Mátyás - Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

A legendás 10-es

Még a beszélgetés alatt sem vált meg a múlt századi harmincas évekbeli munkásgyereksapkájától Bujtár Dominik. Édesanyja értesítette az éppen apjánál nyaraló kilencéves fiút, hogy gyerekszereplőket várnak kiválasztásra. – Szeretek a korombeliekkel focizni, kedvenc csapatom a Real ellenlábasa, a Barca, itthon meg szurkolok az ETO-nak, hogy visszajusson az NB I-be – foglalja össze sportos előéletét a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolájának növendéke. – Az első castingon engem Mészáros Matyival előre állítottak, de csak egy hónap múlva derült ki, hogy én leszek Puskás Ferenc fiatalkori megformálója. Utánaolvasva tudtam meg, hogy a legendás 10-es mezt viselte, kiváló ballábas futballista volt és sokszoros válogatott, de a forradalom után két évre eltiltották, viszont ezt követően még évekig nagyon sok szép eredményt ért el a Real Madriddal.

 

Azt már óvatosan jegyzi meg, hogy később szerzett tudomást a közönségkedvenc játékos eredeti nevéről, a Purczeldről. A bemutatóra és az előadásokra készülődésről beszélve azonban újra felvillanyozódik: – Nehezek, fárasztóak a próbák, de ugyanakkor nagyon élvezetesek és mindannyian jókedvűen tesszük a dolgunkat. Nekem szólóban is kell énekelni, lesz párbeszédem Matyival, a barát Bozsik alakítójával, és többször is színen leszek a darabbeli szüleimmel. Úgy érzem, megéri a fáradozást, mert a próbák tapasztalatai, az előadás tartalma azt mondatják velem, hogy a közönség elismeréssel, tapssal fogadja majd, és mi szeretnénk ezt kiérdemelni.

 

Az ifjú Cucu

A tízesztendős Mészáros Mátyás a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola negyedikese, édesapja egykor futballozott az ETO utánpótlásában, édesanyja a triatlon sportágban versenyzett. A szülők révén Matyitól sem idegen a sport, igaz, a labdarúgást csak hobbiszinten műveli. – Birkózom a GYAC-ban, de szabadidőmben szívesen rúgom a labdát a srácokkal – meséli két próba között. – A színház és a musical műfaj pedig nem újdonság számomra, A padlás, az Elisabeth és a Szerelmes Shakespeare győri előadásai keltették fel az érdeklődésemet, ezért is jelentkeztem a castingra. Elsőre felvettek és ezt követően láttam a szüleimmel a Puskást a fővárosi Erkel Színházban. Ott az előadás alatt, látva a gyerekszereplőket erősödött meg bennem a gondolat, hogy jó döntés volt jelentkezni.

 

A napi hatórai próbafolyamat az énekórákkal, a pontosan koreografált táncszámokkal, a szerepjátszással és persze öltözésekkel, fodrásszal nem állítják könnyű feladat elé a jövő színésznemzedékének tagjait. – Érzem, hogy nem lesz lámpalázam, a bennem dolgozó adrenalin segíteni fog a helytállásban – mondja várakozásairól Matyi. – A színpadon én leszek a kis Bozsik József, aki később itthon először érte el a százszoros válogatottságot, volt parlamenti képviselő és haláláig ápolta a barátságot a musical címadójával, Puskás Ferenccel. Tudom, hogy Cucunak becézték a technikás fedezetet, mai fogalmazással középpályást. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen kiemelkedő tudású sportoló bőrébe bújhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában