gála vasárnap

2021.07.31. 16:58

Tábort tartott a szanyi Bokréta

Táborban ismertették meg a szanyi bokrétások a helyi gyerekeket a néptánccal, a népi játékokkal és a hagyományokkal. Az együttes születésnapját üli a napokban, vasárnap adnak gálaműsort.

Cs. Kovács Attila

Általános iskolások számára rendezett néptánctábort a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. Három napon át a falu határában álló Szent Anna-kápolnánál foglalkoztak a gyerekekkel a bokrétások. A tábor célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a néptánc alapjait, a népi játékokat, a hangszereket, népdalokat, a hagyományokat. Persze az utánpótlás-nevelés is szempont ilyenkor.

– Vendégünk volt Lengyel Szabolcs, aki interaktív játékokkal foglalta le a diákokat. Töreki Imre tanár úr az együttes múltjával ismertette meg őket, Konkoly Csenge a duda­utánzást mutatta be – mondta Kontreczné Németh Nikolett, a Bokréta vezetője. – Greznár Zoltán és zenekara hangszerbemutatót tartott, Kropf Milán pedig kézműves-foglalkozást. Tulajdonképpen a jelenlegi és a jövendő bokrétás generációk között szerettünk volna hidat építeni a táborral a zene és a népi hagyományok értékeit segítségül hívva.

Az alapításának kilencvenedik évfordulóját ünneplő együttest holnap köszönti a község szintén a Szent Anna-­kápolnánál délelőtt tíz órakor, a búcsúi szentmise előtt. A szertartás végén a hagyományokhoz híven a táncosok nyitják meg a világi búcsút.

Este hat órakor a sportpályán, a búcsúi sátorban a Bokréta néptáncegyüttes születésnapi gálaműsorát nézhetik meg az érdeklődők. Az előadás során az elmúlt évtizedek sikeres koreográfiáit, táncait láthatja majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában