fesztivál

2021.06.29. 15:04

Kisebb lesz, de nívós a Tízforrás Fesztivál Hegykőn

Két hete dőlt el, hogy július 9–18. között idén is megszervezik a Tízforrást. A rendezvény a korábbi években megszokottnál kisebb lesz, a színvonal azonban nem csökken. Tíz nap alatt kilenc helyszínen lesznek nívós koncertek, filmek, kiállítások, kézműves- és túraprogramok, melyeknek Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Sarród ad otthont.

kisalfold.hu

– A legtöbb partnerünkkel régóta együtt dolgozunk, így egy körtelefon után eldőlt, hogy a technikai, arculati, szervezési háttér biztosítható, ezért is mertünk belevágni és viszonylag gyorsan lépni, amikor május végén megszűnt a rendezvénytilalom. Másrészt volt egy kilencvenöt százalékban kész 2020-as programtervünk, alapvetően ehhez nyúltunk. A fellépőinkkel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, idén is többször egyeztettünk velük – adott magyarázatot dr. Jakab Zsolt, Hegykő jegyzője, a Tízforrás főszervezője arra a kérdésre, hogyan tudták ilyen gyorsan tető alá hozni az idei programot.

– Nem mindenkit hívtunk meg a tavalyra tervezettek közül, viszont olyan fellépőnk is lesz, aki a korábbi elképzelések között nem szerepelt – tette hozzá a főszervező, aki fontosnak tartotta megjegyezni, az idei fesztivál eltér majd a korábbi években megszokottól. A legfőbb különbség, hogy nem lesznek nagykoncertek a szabadtéri színpadon.

– Ennek részben pénzügyi okai vannak. Hegykőn a turizmus húzóágazat, de tavaly és az idei első félévben a pandémia miatt elmaradtak a várt bevételek. Másrészt a Covidtól függetlenül is elgondolkodtunk azon, hogy érdemes-e nekünk kistelepülésként beszállni abba a mókuskerékbe, amivel a nagy fesztiválok szervezése jár. Végül úgy döntöttünk, hogy visszatérünk az eredeti koncepcióhoz, és kisebb léptékű, de minőségi produkciókat hozunk a településre. Itt lesz például a nyitónapon, július 9-én a Szabó Balázs Trió, amely a hegykői Grófkertben ad koncertet. A zenekar már több alkalommal fellépett a Tízforrás Fesztiválon, idén azonban egy igen ritka felállásban lesznek láthatók. A népszerű Muzsikás együttes is a vendégünk lesz, kiegészülve Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdal­énekessel. A Djabe különleges, egyedi zenét játszik, melyben a jazz keveredik a magyar és a világzene különböző elemeivel, velük zárul idén a programsorozat. A jövőre nézve fontos tapasztalat lesz, miként fogadja majd a közönség az idei rendezvényt – zárta a főszervező.

A részletes program Hegykő honlapján, illetve a Tízforrás Facebook-oldalán tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában