A biztonságukért

2024.03.14. 14:17

Szén-monoxid jelző készüléket kaphatnak ajándékba a máriakálnokiak

Első körben a 70 év fölötti, egyedülállók kaphatnak készüléket az önkormányzattól.

Mészely Réka

A híradások gyakran foglalkoznak azzal, hogy Magyarországon sok esetben a szén-monoxid-jelző hiánya halálos kimenetelű tragédiához vezet. Ezért úgy döntött a máriakálnoki önkormányzat képviselő-testülete, hogy támogatja a katasztrófavédelem által javasolt szén-monoxid-jelző beszerzését, első körben a 70 év fölötti, egyedülálló helybeliek javára. A napokban levélben fordultak az érintettekhez. 
– Annak érdekben, hogy településünkön minden lakó főként a téli, fűtési időszakban biztonságban érezhesse magát, a képviselő-testület úgy határozott, hogy azoknak a Máriakálnokon állandó lakcímmel rendelkező, 70 év feletti, egyedülálló lakosoknak, és azoknak az egyedülállóknak, akik idén betöltik a 70. életévüket, ha igénylik, szén-monoxid-jelzőt ajándékoz – emelte ki dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester. Hozzátette: – Amennyiben az önkormányzat anyagi lehetősége megengedi, a következő szakaszban folytatjuk a szén-monoxid-jelzők beszerzését, akkor már a fentebb leírt korosztály olyan tagjai is kaphatnak jelzőkészüléket, akik nem egyedülállóak. 
Az eszközre a március 11-i je- lentkezési határidőig negyvenheten adták be igényüket. Ők így ajándékba kapják a berendezéseket az önkormányzattól. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában