Díjazták a legjobbakat

2024.03.12. 09:31

Sporthorgászok – Az elismerések mutatják, mennyire sikeresek vármegyénk pecásai + fotók

Nemrég tartották meg a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) sportolói gálát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban. A Győr-Moson-Sopronból érkező díjazottak sora mutatta, mennyire sikeres a vármegyében a horgászat, mint versenysport. Sporthorgászok sora kapott díjat az eseményen.

Kisalföld.hu

Ahogy a rendezvényen dr. Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese fogalmazott, a gödöllői létesítmény méltó helyszíne a horgászat királyainak. 2023-ban 29 országos bajnokságot rendeztek meg 176 versenynapon, 2247 egyéni indulóval és 211 csapat részvételével. Sporthorgászok sora szerepelt eredményese, akik között számos, Győr-Moson-Sopron vármegyei versenyző volt.

Sporthorgászok és a siker – Díjazták a világbajnoki címet szerzett veterán és masters válogatottakat, ahol Timár Gábor a csapat mellett egyéni világbajnok is lett, de a csapat tagja volt a mosonmagyaróvári Pausits Imre (a felvételen) is.
Sporthorgászok és a siker – Díjazták a világbajnoki címet szerzett veterán és masters válogatottakat, ahol Timár Gábor a csapat mellett egyéni világbajnok is lett, de a csapat tagja volt a mosonmagyaróvári Pausits Imre (a felvételen) is. 
Fotó: MOHOSZ

Csapataink 21 világversenyen és 5 egyéb nemzetközi versenyen vettek részt. A világversenyekről 16 fényesen csillogó éremmel tértek haza versenyzőink, akik között számos vármegyénkbeli versenyzőt is ünnepelhettünk. 

Elismert sporthorgászok

A díjazottak közt volt Kertész Botond, aki az U15-ös magyar bajnoki címe után a korosztályos vb-n, a portugáliai Coruche-ban a csapattal bronzérmet szerzett. Vári András ugyanitt az U20-as csapattal bronzérmes lett, Kéri Dominik pedig az U25-össel szintén harmadik helyen végzett. 

  • Fiatal tehetségek
  • A Timár-család mesternégyest ért el
  • A női világbajnokságon a csapat a 4. helyen végzett

Díjazták a világbajnoki címet szerzett veterán és masters válogatottakat, ahol Timár Gábor a csapat mellett egyéni világbajnok is lett, de a csapat tagja volt Pausits Imre is és a csapatok vezetői között is bőven akadtak a vármegyénkből, hisz a masters-kapitány Timár Dániel, a veterán pedig Timár Szabolcs volt. Így a Timár-család mondhatni mesternégyest ért el, az az összesen 4 aranyéremmel tértek haza…

Emellett nem feledkezhetünk meg a masters másodkapitányról sem, Vörösházi Györgyről. 

Díjazott sporthorgászok – a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) sportolói gálát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban rendezték meg.
Díjazott sporthorgászok – a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) sportolói gálát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban rendezték meg.
Fotó: MOHOSZ

Idén a Kaposvár melletti Desedán rendezték meg a felnőtt Európa-bajnokságot. A hazai pálya szépen csillogó ezüstöt eredményezett. A siker részesei voltak: Magyar Balázs, Szákovics Imre és a mosonmagyaróvári születésű, korábban vármegyénkben versenyző Nagy András, valamint a másodkapitány Magyar Gábor. 

A klubcsapatok világbajnokságát Lengyelországban rendezték. Magyarországot két csapat képviselhette, köztük volt a vármegyénkbeli Timármix, mely a 36 csapat közül az előkelő 5. helyen végzett. A csapattagjai közül Timár Dániel és Szabolcs, Baruta Richárd, Horváth László versenyzőként, Varga Dániel és Szüts Imre kapitányként képviselte Győr-Moson-Sopron vármegyét is (a csapat tagjai voltak még Csöregi Balázs, Kisjuhász Bence, Varga László, Eichardt László és Fekete Ferenc). 

A női világbajnokságon a csapat a 4. helyen végzett az MMX-Sensas csapatban versenyző Gyulánszki Nikolettel a soraiban. A csapatkapitány Magyar Gábor volt. A felnőtt VB-n most a 9. helyet sikerült megszereznie a magyar csapatnak, a csapattagok között Magyar Gáborral. Pálinger István a műlegyező csapat tagjaként képviselte vármegyénket Szlovákiában a VB-n. Díjazták továbbá Csuti Balázst is, aki a Free Style Rakósbotos Országos Bajnokságot nyerte meg. Balázs a Pápai Elekthermax Horgász Egyesület tagja. 

Ahhoz, hogy ezek a sikerek létrejöhettek, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a MOHOSZ mellett a vármegyénkbeli Timár Gábor vállalkozóként, a Potyka Kft., ismertebben az MMX termékek gyártója, forgalmazója, a Verarbeiten Pausits Kft. támogatta a magyar horgászversenysportot.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége gratulál a díjazottaknak és a hazánkat képviselő horgászainak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában