kisalfold.hu podcast

2023.07.01. 07:05

A mosonmagyaróvári Pausits Imre fogása juttatta az élre a magyar csapatot Franciaországban

Kifogott egy méretes dévérkeszeget, és ezzel világbajnoki címhez juttatta a magyar csapatot a mosonmagyaróvári Pausits Imre a franciaországi Tourban szervezett megmérettetésen. A vállalkozónak ez immár a második világbajnoki címe.

Mészely Réka

Pausits Imre vállalkozói sikerei mellett horgászként is gyűjti az elismeréseket. Fotó: Kerekes István

Franciaországban szerveztek nemrég horgász világbajnokságot, melyen a magyar csapat tagjaként a mosonmagyaróvári Pausits Imre is indult. Nem akármilyen sikerről számolt be. De hogyan is kezdődött a milliárdos árbevételű, Presztízs-díjjal is kitüntetett vállalkozás tulajdonosánál ez a hobby, amit szintén sikerre vitt?

Hallgassa meg!

– Gyerekként, Halásziban közel laktunk a Dunához. Mogyoróbottal, libatollal, gombostű meghajlításával fogtam a halakat. Azt mondta apám, ha fogok még halat, vesz nekem bambuszbotot, ez akkoriban nagy szó volt. És tényleg fogtam is, és apám megvette a bambuszbotot, orsót, és onnantól kezdve nem akadt semmi horogra. Így el is maradt a horgászat, helyette a sport, a foci került előtérbe – kezdte történetét Pausits Imre, akinek életébe már vállalkozóként jött vissza újból a horgászat. Eleinte hobby szinten járt horgászni, aztán kipróbálta a versenyhorgászatot.

Timár Gábor, akit a világ legjobb horgászának tart, adott tippeket ehhez.

– A horgászat kikapcsolódást jelent a munka mellett, a víz nyugtat, örömöm is telik benne. Ha csinálunk valamit, azt szívvel-lélekkel kell tenni és előbb-utóbb megjön a siker. Az is nagy dolog, ha olyan horgászoktól kapok elismerő szavakat, akik főállásúként horgásznak, mert akár 300 napot a víz mellett tudnak tölteni. Nagy elismerés, hogy másodszor vagyok világbajnok 2018 után, most ismét felértünk a csúcsra, szerencsével – hangsúlyozta a világbajnok horgász, kiemelve, hogy vállalkozása mellett, melyben fia mellett kollégáira is számíthat, egy évben, ha kétszer egyhetes szabadságot tud kivenni, azt horgászattal tölti.

Pausits Imre ritkán fogyaszt halat, inkább megfogni, lefotózni szereti azokat.

A magyarok három csapattal, 16 autóval vágtak neki a 12 órás útnak Franciaországba. A világbajnokságot a Tour városa melletti csatornánál szervezték meg.

– Mi is már egy héttel korábban ott voltunk, próbáltuk megfejteni a vizet, az előzetes felkészülés sokat számított. Gébet kellett fogni, ami Magyarországon nem kívánatos, közben jöttek a hajók, jobbról-balról, zsilipelték a vizet. Nekem sikerült egy két és fél kilós keszeget is kifogni, és ezzel megalapoztuk a magyar csapat sikerét. Egyszer engem is megtalált a szerencse, ekkora hal senki horgára nem akadt ott – osztotta meg örömét lapunkkal.

„Horgászni mindenhol jó” – vallja a vállalkozó horgász, aki szerint ma már Szigetközben is sok halat lehet fogni.

– A békés halakra szeretek horgászni, ponty, kárász, keszeg, amur, tudom is, hogy kell őket megfogni, ebben szereztem tapasztalatot. Ritkán fogyasztok halat, inkább megfogni, lefotózni szeretem őket, mondta: „Találkozzunk legközelebb is” – búcsúzott Pausits Imre, aki megjegyezte, az olaszországi világbajnokságon fogott harcsa után most ez a dévérkeszeg is emlékezetes fogás marad számára.

Kiváló magyar szereplés a világbajnokságon - A Tourban szervezett világbajnokságon mindhárom magyar csapat világbajnok lett, amire még nem volt példa. Timár Gábornak pedig immár papírja is van róla, hogy Ő a világ legjobbja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában