Álláspont

2024.02.20. 13:55

Levesből segítség, avagy a győri kőleves nyomában

"A kőleves receptje pedig sokkal többről szólt, mint a pikáns ízekről."

Ollári Gergely

A jótékonysági főzéssel a Lurkó Alapítványt támogatták a kereskedők Győrben. Fotó: Csapó Balázs

Ahogy arról lapunk hasábjain is beszámoltunk, a győri vásárcsarnok kereskedői ismét jótékonysági rendezvénnyel rukkoltak elő a napokban. Főztek ők már sok mindent, többek között baracklekvárt, de nem is olyan régen lecsófőző versenyre invitálták a győrieket az idén éppen felújításának ötödik születésnapját ünneplő vásárcsarnok mellé.

A múlt héten a piac kereskedői és árusai egyként álltak a legújabb kezdeményezés mögé, és háromszáz adag levest készítettek az arra járóknak. A kőleves receptje pedig sokkal többről szólt, mint a pikáns ízekről. A piac zöldségesei és hentesei dobták össze az alapanyagot, más nem is kellett hozzá, csak egy szép nagy kondér, és persze a remek társaság. A levest száz forintért kínálták, akik akartak, többet is fizethettek az ízletes ételért. A bevétel jótékony célt szolgál, az összeggel a Lurkó Alapítványt támogatták.

A rendezvénnyel a csarnok is jól járt, az árusok akcióval árulhatták portékáikat a rendezvény napján, sok vásárlót csalogatva. Miközben sétálgattam a sorok között, többen emlegették: mennyire szép is ez a levesfőzés mint kezdeményezés. Arra gondoltam, mennyire egyszerű lenne, ha az élet különböző területein hasonló karitatív események tennék könnyebbé az alapítványok, egyesületek vagy a beteg gyermekek életét. A csarnok kereskedői büszkék lehetnek rá, hogy ilyen egyszerű, ám nagyszerű megoldást találtak a segítségnyújtásra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az alapítvány mire költi majd el a befolyt összeget, de mi, győriek biztosak vagyunk benne, hogy ha a „lurkókról” van szó, akkor bizony jó helyre került az adomány. A piacosok büszkén zárhatták a levesfőzés napját, mert nemcsak látványos programot szerveztek, hanem az emberségnek, az együttérzésnek és a segíteni akarásnak is szép példáját adták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában