A második családjukkal ünnepelnek

2023.12.30. 07:30

Ünnepekkor is szolgálatban - A győri tűzoltó szerint családjaiknak nehezebb ez az időszak, mint nekik

Az év végét a legtöbben pihenéssel töltjük, ám vannak, akiknek nincs ünnepnap és karácsonykor, szilveszterkor is dolgozniuk kell.

Ollári Gergely

Ha nincsenek szolgálatban, akkor is gondolnak a bajtársakra - mondja Demeter Bendegúz tűzoltó őrmester.

Fotó: Csapó Balázs

Demeter Bendegúz tűzoltó őrmester három éve dolgozik a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelem kötelékében. Mint beosztott tűzoltó, Győrben teljesít szolgálatot, előtte egy évet a mosonmagyaróvári hivatásos állományban szolgált. Mint mondja: az ünnepek számunkra olyanok, mint egy hétköznap, nekünk kollégáink a másik családunk.

– Nálunk is ünnepi hangulat van ilyenkor a munkahelyen, karácsonykor és szilveszterkor is szoktunk sütni, főzni. Odafigyelünk a másikra, általában ünnepek idején azok a kollégák mennek szabadságra, és töltik otthon az ünnepeket, akik idősebbek, vagy többgyermekes családban élnek. Ez számunkra természetes – fogalmazott lapunknak Demeter Bendegúz, aki idén karácsonykor volt szolgálatban.

Mint mondja, a tavalyi karácsony szerencsére eseménymenetesen telt, de többször volt már olyan szilveszteri este, amikor bőven akadt tennivalójuk.

– Aki ilyen hivatást választ, annak egyértelmű, hogy dolgoznia kell, és nem fordulhat elő, hogy csak úgy bezár a tűzoltóság az ünnepek idejére. Ez az időszak igazából nem számunkra nehéz, sokkal inkább családtagjainknak. Szerencsés helyzetben vagyok, mert apukám is itt szolgál Győrben, így édesanyám megérti, hogy nem vagyunk otthon ünnepekkor. Viszont nap mint nap gondolunk a bajtársakra, odafigyelünk egymásra szabadság alatt is – mesélte az őrmester.

Hozzátette: nagyon szeretem ezt a hivatást, mindig is tűzoltónak készültem. Kiskorom óta bejártam édesapámhoz, így nem volt kérdés számomra, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Nem bántam meg, hogy a tűzoltóságot választottam, a jövőben szeretnék gépjárművezetőként, vagy szerparancsokként szolgálni, itt Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában