Helyi közélet

2023.12.05. 07:32

Megújul a mosonmagyaróvári várhíd és környezete

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásában, a várárok-rehabilitáció utolsó lépéseként idén decemberben megújul az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karnak otthont adó óvári vár hídja.

Széchenyi Egyetem

A Széchenyi István Egyetem beruházásában az év végéig felújítják a várhidat.

Forrás: SZE

Fotó: Bakcsi Alexandra

A rekonstrukciót megelőzte a várárok oldalában található, tiszti lakások néven ismert, leromlott statikai állapotú épület elbontása is.
„A várhíd felújításának megkezdésével párhuzamosan megtörtént a környező növényzet szakmai felülvizsgálata. Ennek alapján a beteg, balesetveszélyes fákat a december 4-i héten kivágják a híd és az elbontott létesítmény közötti szakaszon” – emelte ki dr. Tóth Tamás, a kar dékánja. 
A beruházás során újravakolják és színezik a híd oldalát és alsó részét. Ezzel befejeződik a várárok megújítása. Korábban az intézmény sétautat, játszóteret, a várkapitányi épület mögött pedig gyógynövénykertet hozott létre, illetve növényrehabilitáció is történt, melyek mind fontos elemei voltak a projektnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában