Tervek és fejlesztések

2023.11.06. 20:56

Nyugdíjasokkal találkozott a soproni polgármester - fotók

Első kézből, Farkas Ciprián polgármestertől kaptak tájékoztatást a várost érintő fejlesztésekről és a tervekről a soproni Lővéri Nyugdíjas Club tagjai hétfőn délután.

Bódvai Ildikó

A Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai elégedetten hallgatták a polgármester tájékoztatóját. Fotó: Szalay Károly

A város jelene és jövője címmel tartott előadásában Farkas Ciprián polgármester elmondta, az elmúlt évek számos kihívás elé állították a város önkormányzatát. A válságkezelés azonban sikeres volt, a takarékossági intézkedéseknek köszönhetően sikerült megőrizni a költségvetés egyensúlyát. Így a közeljövőben minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Visszakapcsolják a közvilágítást és ismét sűrűbb lesz a buszmenetrend. Utóbbira azért kell még picit várni, mert november közepén változik a vonatok menetrendje és ehhez szeretnék igazítani a buszjáratokat, hogy jók legyenek a csatlakozások. Örömmel jelentette be azt is, hogy a hétvégén nagyszabású ingyenes programokkal újranyit a GYIK Rendezvényház.

Az igen jó hangulatú találkozón a polgármester az elmúlt négy év jelentősebb fejlesztéseiről is beszélt. Mint mondta, a magyar kormány támogatásának köszönhetően 2020-ra megépült Sopronig az M85-ös gyorsforgalmi út, mely a tervek szerint 2024 év végéig eléri az osztrák határt és ezzel együtt elkészül az észak-nyugati elkerülőút is. Elkészült az új Lőver Uszoda, mely számos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont, így a város felkerült a vizes sportok térképére. Átadták a maga nemében páratlan Múzeumnegyedet, valamint az inkubátorházat az új ipari parkban, ami remélhetőleg jelentős adóbevétellel gazdagítja majd a várost. Hamarosan használhatjuk a megszépült Lenkey úti egészségházat és az Anger-réti bölcsődébe is beköltözhetnek a kicsik.

- Elkezdődött a piac felújítása is, ami régi restanciája az önkormányzatnak. Fedett lesz és modern, a tervek szerint jövő tavaszra elkészülünk vele - tette hozzá Farkas Ciprián. A Jereván lakóteleppel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az rendben van, ami nagyban köszönhető Tóth Évának, aki harcosan és igen eredményesen képviseli az ott élők érdekeit.

Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke azt mondta, a polgármesterrel együtt örömmel teljesítették a nyugdíjasklub kérését, hogy első kézből adjanak tájékoztatást a várost érintő fejlesztésekről. Hozzátette, az önkormányzat számára nagyon fontosak az olyan civil szervezetek és kis közösségek, mint a nyugdíjasklub, ezért akkor sem vontak el tőlük működési forrásokat, amikor a takarékossági intézkedések miatt a költségvetést módosítani kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában