Nagygenerál a sztrádán

2023.11.17. 08:54

M1-es autópálya győri szakasza - Adventig még marad a terelés - fotók

Az M1-es autópálya idén közel 100 kilométer hosszan újul meg. Ez május eleje óta érinti az autósokat több szakaszon. Bár célegyenesben vannak a munkálatok, advent második hetéig még bizonyosan kitartásra és türelemre lesz szükségük a közlekedőknek.

Szeghalmi Balázs

Az M1-es autópálya mindkét oldalán közel 40 kilométernyi rekonstrukciót végeztek el idén ősszel. Ezek a munkák főként Győrhöz közeli szakaszokat érintettek. Felvételünkön a jelenlegi állapotot láthatják. Fotók: Rákóczy Ádám

Az M1-es felújítása kapcsán több olvasónk is felvetette, hogy az M1-es győri elkerülőjénél mikorra várható a terelések elbontása. Jelenleg ugyanis nem csupán a haladás sokkal lassúbb így, de a lehajtók megközelítése és használata is sokkal nagyobb figyelmet igényel a sofőröktől.

„Az idei utolsó két ütemben a 113. és 124. kilométerszelvények között van érvényben még 2+1+1-es átterelés. Először a pálya jobb, Hegyeshalom felé vezető oldalán dolgoztunk. Itt az aszfaltfelújítási munkálatokkal már végeztek a kollégák. Most ugyanezen szelvények között a pálya Budapest felé vezető, bal oldalán vannak az útépítők és a munkagépek.

A jobb oldali pályán főként a felső, néhány centiméter vastag, sérült kopóréteget váltottuk ki újra, a bal oldali pályán viszont a felső szint alatti kötőréteg cseréje is szükséges, ami több időt vesz igénybe. A főváros felé vezető oldalon a külső sávot újítják munkatársaink, majdnem teljes hosszában, végül pedig a belső sávot javítják majd. Legkésőbb november 27. és december 3. között szeretnénk a munkálatokat befejezni, de ez az időjárástól is függ” – válaszolta lapunk kérdésére Szimicsku László, az M1-es üzemeltetőjének, az MKIF-nek a kommunikációs igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában