EzTörténtKisalföld

2023.11.17. 22:08

30 éve kezdődött Gyirmóton a csatornaépítés

Cs. Kovács Attila

50 éve - Téeszek szerződtek

Szocialista szerződést írtak alá Kunszigeten a Weimar melletti kromsdorfi termelőszövetkezet és az Abda-Kunsziget Téesz vezetői. A szerződés szerint a két mezőgazdasági üzem kicseréli társadalompolitikai, gazdaságpolitikai, ifjúságpolitikai tapasztalatait, és az együttműködés révén fejleszti a termelőszövetkezetek tagságának kulturális életét, elsősegíti a munkában kiváló dolgozók pihenését, üdülését.

30 éve - Kezdődhet a csatornaépítés

A Gyirmóton tartott lakossági fórumon döntés született a szennyvízcsatorna megépítéséről. A részönkormányzat megkezdte az építőközösség szervezését. A közösség létrejötte után néhány héten belül elkezdődhetnek a csatornaépítés munkálatai.

20 éve - Túl a százon

Tervezte és elképzelését valóra váltotta a bogyoszlói Szalay Gáspár: megérte a XXI. századot. Túl megannyi sorscsapáson, igaz, kissé megromlott állapotban, a jobaházi idősek otthonában köszöntötték 104. születésnapján. Küldöttség érkezett a szülőfaluból, Bogyoszlóról is, melynek élén Kránitz Lajos polgármester kívánt még nyugodt éveket idős falubelijének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában