Mellékszál

2023.10.19. 19:10

Quaestor-ügy: két év szabadságvesztésre ítélték Tarsoly Csabát

A Questor-ügy érintettjét kétmilliárd forintos hűtlen kezelés, pénzmosás és más bűncselekmények miatti büntetőügyben találták bűnösnek - írta a vg.hu. A győri ETO Park egykori tulajdonosának büntetőpere, a Quaestor-ügy tovább folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.

Kisalföld.hu

Forrás: MW Archív

Első fokon két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön Tarsoly Csabát a Kecskeméti Törvényszék a Quaestor-ügy egyik mellékszálaként indult, kétmilliárd forintos hűtlen kezelés, pénzmosás és más bűncselekmények miatti büntetőügyben – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint Tarsoly felesége egyéves büntetést kapott.

Az ügyészség vádirata szerint Tarsoly Csaba 2004 tavasza előtt megállapodott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőjével egy kölcsönösen előnyös, ám jogellenes, korrupciónak minősülő gazdasági tevékenységben.

Tarsoly ennek részeként vállalta, hogy a Quaestoron keresztül a takarékszövetkezet vagyonából folyamatosan finanszírozza az elsőrendű vádlott fiának, a másodrendű vádlottnak a cégét, és ezt színlelt értékpapír-vásárlásokkal leplezik. A takarékszövetkezet vezetője cserébe vállalta, hogy esetenként a Quaestor csoport kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges forrásokat biztosítja a szövetkezet pénzéből. Ezekért ellenszolgáltatás nem volt, így a takarékszövetkezetnél vagyoni hátrány keletkezett.

A vádlottak 2004 és 2010 között több mint 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a takarékszövetkezetnek.

Tarsoly Csaba ellen továbbra is zajlik a Fővárosi Törvényszéken a Questor-ügyben indult eljárás, a Magyar Nemzet szerint hamarosan itt is döntés születhet - írta a vg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában