Nemzetközi sikerek

2023.10.11. 06:45

Klarinétversenyek angol szólistával és az egyetemi fúvószenekarral Győrben

Október 13. és 16. között a Győri Zsinagógában, a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében veszik fel a Győr Symphonic Band koncertjét. A műsor különlegessége, hogy négy olyan klarinétverseny felvétele készül el, melyek mindegyike eredeti koncertfúvós zenekari kísérettel szólal meg.

Széchenyi Egyetem

Szabó Ferenc mestertanár, a Győr Symphonic Band Hidas Frigyes és Pro Scientia Arraboniensis-díjas vezetője.

Forrás: SZE

A szólista a nemzetközileg ismert, elismert klarinét- és kamaraművész, Peter Cigleris. Az előadóművész a BBC közkedvelt zenei ismeretterjesztő műsoraiban, számos angol és európai fesztiválon rendszeres, meghívott vendég. Több hangszergyártó cég bemutató klarinétművészeként is ismert.

Peter Cigleris nem először jár Győrben. Néhány évvel ezelőtt az Európai Klarinét Fesztiválon ismerkedhetett meg vele a győri közönség. Az akkori koncerten is a Győr Symphonic Band-del közösen lépett fel. Ennek eredménye a mostani koncertfelvétel is. A várhatóan 2024 elején megjelenő album terjesztése Európában és az egész világon elérhetővé teszi a Győr Symphonic Band felvételét.

- Reméljük, hogy a 2016-os és a 2017-es nemzetközi sikerű két felvétel után ennek a rögzített anyagnak a szakmai visszhangja is hangos, bennünket motiváló lesz

 - mondta el Szabó Ferenc mestertanár, a Győr Symphonic Band Hidas Frigyes és Pro Scientia Arraboniensis-díjas vezetője.

A felvétel karmestere Szabó Ferenc, az immáron 25 éves Győr Symphonic Band alapító karmestere, a győri Hidas Frigyes Nemzetközi Karmesterkurzus művészeti vezetője. A vendégkarmester dr. Marosi László, a Közép-Floridai Egyetem (USA) nyugalmazott professzora, az UNESCO Béke nagykövete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában