Kettős évforduló

2023.09.02. 09:08

Időkapszulával üzennek a mából a soproni diákok - Fotók

A Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum 35 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, az informatikaoktatás pedig 25 évvel ezelőtt vette kezdetét. Az évforduló alkalmából a tanévnyitó ünnepségen időkapszulát helyeztek el.

Papp Fanni

Fotó: Rombai Péter

Az intézményben 1988. szeptember 1-jén kezdődött meg az oktatás és november 12-én volt az ünnepélyes átadás. Az iskola népszerűsége azóta is töretlen, ugyanis idén kiemelkedő számú kilencedik osztályos tanuló kezdi meg a középiskolai tanulmányait. 

– A 35 év egy emberöltőnyi idő, amit szeretnénk méltó módon ünnepelni. Az idei tanévnyitónk is eltért a megszokottól, ugyanis az iskola udvarán tartottuk meg, ahol elhelyeztünk egy időkapszulát is. Terveink szerint az iskola 50 éves jubileumán nyitják majd fel azt – mondta Bokor Ákos iskolaigazgató. 

Az időkapszulába, amit az iskolában használt anyagokból készítettek el, bekerültek többek között az osztályok, az oktatók és a dolgozók fényképei és névsora, de belerakták a házirendet és a KSH-adatok szerinti élelmiszer­árak listáját, valamint a Kisalföld aznapi számát. 

A rendezvénysorozaton a Szakmák délelőttjén megemlékeznek az egykori november 12-i ünnepélyes átadóról, de szerveznek városismereti napot is, ahol szó esik majd az iskola múltjáról. Emellett túrasorozatot is indítanak, ahol a diákoknak a tanév során 35 kilométert kell megtenniük, de készül naptár és lakatfal is. Az iskola honlapján megjelent az első jubileumi kiadvány. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában