Kiválóságok

2023.09.27. 12:59

Az egészségügy lovagjait köszöntötték Győrben - fotók

Két kiváló egészségügyi dolgozó vehette át kedden a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Magyar Nagyperjelségének nagyperjeli érdemrendjét. Az elismeréssel nemcsak a hosszú évek elkötelezett munkáját szeretnék megköszönni, hanem követendő példát is szeretnének állítani a fiatalok elé.

Dániel Viktória

A kitüntetést és az emlékplakettet felvételünkön Béres Pálné Fekete Teodóra műtős szakasszisztensnek dr. Pellek Sándor nagyperjel adja át. Fotó: Nagy Gábor

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend a világ harminchét országában működik, köztük hazánkban is. A nagy múltú szervezet magyar nagyperjelsége kedden Győrben tartotta lovagrendi ünnepségét. 

– A mai rohanó világban nem szabad elfelejteni, hogy mindig az embert kell a középpontba helyeznünk a technológiával szemben. A nagyperjeli tanács az idei év központi témájának az egészségügyet választotta. Azonban a kritikus oldal helyett mi szeretnénk az elismerő oldal lenni – mondta el köszöntőjében dr. Pellek Sándor orvos ezredes, nagyperjel. 

Idén két egészségügyi dolgozót ismertek el. Béres Pálné Fekete Teodóra műtős asszisztens negyvenévnyi töretlen és magas színvonalú munkájáért vehette át az elismerést, dr. Kretzer Andrásnak pedig a gyermektraumatológia területén folytatott iskolateremtő és innovatív munkájáért ítélték oda a nagyperjeli érdemrendet. 

Az eseményen díszvendégként részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató főorvosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában